Βενιζέλος: Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ το Μάιο, με αλλαγή ηγεσίας

Βενιζέλος: Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ το Μάιο, με αλλαγή ηγεσίας

Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ το Μάιο προανήγγειλε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στο Πολιτικό Συμβούλιο, ενώ άφησε ανοιχτό και το ενδεχόμενο αλλαγής ηγεσίας στο κόμμα.

Αναλυτικότερα, ο κ. Βενιζέλος, αναφερόμενος στο συνέδριο, υπογράμμισε ότι: «όταν γίνει το συνέδριο, πρέπει να υπάρχει ενδιαφέρον στην κοινωνία και να μας ακούσει επί της ουσίας, εκτιμώ ότι αυτό μπορεί να γίνει μετά το Πάσχα, το Μάιο», τονίζοντας εμφατικά ότι «θα βαδίσουμε στο συνέδριο συνταγμένα και, όταν γίνει, θα πρέπει να υπάρχει ενδιαφέρον της κοινωνίας, να μας ακούσει, να υπάρχει κοινωνικό και εθνικό ακροατήριο. Βαδίζουμε ενωτικά, αλλά όχι και ατιμώρητα. Το θέμα είναι αν θα πάει η παράταξη στο μέλλον ή στη ρουφήχτρα του παρελθόντος. Εγώ προσωπικά θέλω το πρώτο. Θα βαδίσουμε προς το νέο στίγμα της παράταξης για την εθνική ανασυγκρότηση και ένα κοινωνικό κράτος».

Ακόμα, σημείωσε ότι το θέμα της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ θα είναι ανοιχτό στο συνέδριο, λέγοντας ότι θα πραγματοποιηθεί ένα συνέδριο «χωρίς κόλπα, χωρίς να κρύβονται κάποιοι στο παραβάν. Να προστατεύσουμε την αξιοπρέπειά μας, με ενότητα, πειθαρχία. Βαδίζουμε σε συνέδριο απροκατάληπτο με όλα τα θέματα ανοιχτά, συμπεριλαμβανομένου του θέματος της ηγεσίας», χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει αν θα είναι εκ νέου υποψήφιος, ή όχι.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναφέρθηκε και στις πρόσφατες εκλογές, παραδεχόμενος ότι ήταν «μια μεγάλη ήττα και για το ΠΑΣΟΚ και για εμένα προσωπικά», επισημαίνοντας ότι ο λαός εξέφρασε τη δυσφορία του και την εξέφρασε άνισα, περισσότερο στο ΠΑΣΟΚ, παρά στη Νέα Δημοκρατία. Υπογράμμισε, δε, ότι εκφράστηκε κατά τρόπο σαφή υπέρ μιας άλλης στρατηγικής, αλλά και με τρόπο αντιφατικό, υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Στο ίδιο θέμα, απέδωσε ευθύνες και στην κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου, την οποία χαρακτήρισε πρωτοφανή και μίζερη, υποστηρίζοντας ότι τα ποσοστά των δύο κομμάτων μπορεί να πολλαπλασιάζονταν και να δημιουργούσαν ένα πιο ελκυστικό περιβάλλον για την παράταξη.

Ακόμα, εξαπέλυσε επίθεση κατά της νέας κυβέρνησης, λέγοντας ότι «οι λεβέντικες δηλώσεις της κυβέρνησης συνεχίζονται λες και είναι ακόμα αντιπολίτευση και στέλνει αντιφατικά μηνύματα», ενώ την χαρακτήρισε «κυβέρνηση αξιακής και πολιτικής τερατογένεσης, με κοινό παρονομαστή το αντιμνημονιακό μένος, αλλά η πρώτη διεκδίκησή της είναι η παράταση του μνημονίου».

Στο ίδιο κλίμα, εκτίμησε ότι «η νέα κυβέρνηση δεν έχει συγκεκριμένη στρατηγική» και υπογράμμισε ότι κάθε μέρα που περνά τα περιθώρια της οικονομίας στενεύουν, η διαπραγμάτευση δυσκολεύει και η κατάσταση είναι χειρότερη από την ημέρα διάλυσης της Βουλής.

Αναφερόμενος, στο θέμα της Προεδρίας, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «δε θα συμπράξουμε σε παλαιοκομματικά παιχνίδια» και κατέληξε, λέγοντας πως «η δική μας στάση είναι υπεύθυνη».

Σημειώνεται, τέλος ότι ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε πως θα παραμείνει στην ηγεσία της παράταξης μέχρι το συνέδριο του Μαΐου, ωστόσο, όπως είπε ο ίδιος, στο σημείο αυτό θα ολοκληρωθε και η θητεία του, όπως πρώτο το ereportaz.gr είχε αποκαλύψει προ ημερών.

Διαβάστε επίσης: Φήμες για παραίτηση Βενιζέλου


Σχόλια