Βερναρδάκης: Eπιστημονική(!) εκτός από πολιτική η δήλωσή μου για τα ΜΜΕ

Βερναρδάκης: Eπιστημονική(!) εκτός από πολιτική η δήλωσή μου για τα ΜΜΕ

«Εννοείται ότι επιμένω απολύτως. Είναι επιστημονική άποψη εκτός από πολιτική» υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορος Βερναρδάκης. Ποια ήταν η δήλωσή του; Ότι η αυτονόμηση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης συνιστά παθογένεια του πολιτικού και οικονομικού συστήματος στην Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση προωθεί ρύθμιση για την λειτουργία των ραδιοφώνων αλλά και των ενημερωτικών ιστοσελίδων στο διαδίκτυο. Και ο κ. Βερναρδάκης και πάλι από τη Βουλή μίλησε για την ανάγκη «ρύθμισης» της πληροφόρησης και της ενημέρωσης, χωρίς όμως να εξηγεί πώς θα γίνει η διαδικασία αυτή.

Οι δηλώσεις Βερναρδάκη

«Μια άλλη παρατήρηση που θέλω να κάνω είναι λίγο πιο πολιτική και λίγο άσχετη με το νομοσχέδιο, γιατί αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του «Ποταμιού» στο γεγονός των απόψεών μου των προσωπικών σε σχέση με τη ρύθμιση για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και αμφισβήτησε τις καλές μου εξ αυτού του λόγου προθέσεις» είπε την Τρίτη ο κ. Βερναρδάκης στη Βουλή, απόσπασμα το οποίο παρατίθεται από τα πρακτικά της συνεδρίασης στην επιτροπή.

ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗΣ: Καταρχήν, αγαπητοί συνάδελφε, θέλω να σας πω, ότι η δίκη προθέσεων δεν έχει ακουστεί ποτέ ούτε στο εκσυγχρονιστικό ούτε στο φιλελεύθερο πολύ περισσότερο πολιτισμό μας. Δίκη αποτελεσμάτων και δίκη εμπράκτων καταστάσεων έχει ακουστεί και θα σας παρακαλέσω πολύ να μην αμφισβητείτε τις προθέσεις μου για τη δημόσια διοίκηση και μάλιστα εκ του λόγου, ότι έχω την άποψη που έχω πολιτικά και θα σας διαβεβαιώσω και τώρα, ότι θεωρώ πως μια από τις μεγάλες παθογένειες του πολιτικοοικονομικού συστήματος στην Ελλάδα είναι η αυτονόμηση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και η κατάχρηση που γίνεται του δημόσιου χώρου ενημέρωσης.

ΙΑΣΩΝ ΦΩΤΗΛΑΣ (Ειδικός Αγορητής του «Ποταμιού’): Κύριε Υπουργέ, δεν έχει το δικαίωμα κάποιος Βουλευτής να αμφισβητεί τις προθέσεις σας;

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης): Μα, εννοείτε. Εγώ απαντώ πολιτικά και δουλειά μου είναι να σχολιάσω τις προθέσεις σας.

Βεβαίως, δουλειά σας είναι, αλλά και δουλειά μου είναι να απαντήσω.

Δεν μπορώ, λοιπόν, να απαντήσω; Θα μπορούσα να πάρω το λόγο επί του προσωπικού. Εάν, δηλαδή, κάναμε κατάχρηση αυτής της διαδικασίας, θα σήκωνα το χεράκι μου επί του προσωπικού και θα έλεγα « τι λέει ο κύριος;».

Προσπαθώ, όμως, να απαντήσω πολιτικά, γιατί δεν υπάρχει προσωπική αιχμή, αλλά είναι πολιτική η αντιπαράθεσή μας και η διαφωνία μας.

Εγώ θεωρώ και εξακολουθώ να πιστεύω, για να μην έχετε καμία αμφισβήτηση επ’ αυτού, ότι η βασική παθογένεια της δημοκρατίας στην Ελλάδα – και όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Αμερική και στην Ευρώπη και όπου αλλού θέλετε – είναι η αυτονόμηση συγκεκριμένων πολιτικοοικονομικών κύκλων διαμέσου των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, τα οποία δεν είναι δημοκρατικά, αλλά κάνουν κατάχρηση του δημόσιου χαρακτήρα της πληροφόρησης και της ενημέρωσης και προφανώς χρειάζεται ρύθμιση. Το τι ρύθμιση χρειάζεται είναι ένα άλλο θέμα, αλλά κατά τη γνώμη μου, αυτή είναι η βασική αφετηρία.

Στήριξη και από Πολάκη

Υποστήριξη στο πρόσωπο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, ο οποίος ήταν ο πρώτος που έσπευσε να υπερασπιστεί και να υπερθεματίσει για την ανάρτηση του κ. Βερναρδάκη στην προσωπική του σελίδα στο Facebook βρήκε ο κ. Βερναρδάκης.

«Εμπαινε Χριστοφορε,σπαρταρανε σαν τα ψαρια στην αμμο» έγραψε πρώτος-πρώτος ο Παύλος Πολάκης.Σχόλια