Βερολίνο: Οι αρχές αναζητούν νεαρό Τυνήσιο για το μακελειό στη χριστουγεννιάτικη αγορά

Βερολίνο: Οι αρχές αναζητούν νεαρό Τυνήσιο για το μακελειό στη χριστουγεννιάτικη αγορά

Με όσα μεταφέρει δημοσιογράφος του ARD και το Spiegel η αστυνομία του Βερολίνου φέρεται να έχει εντοπίσει κάποιο έγγραφο ταυτότητας στο σημείο της επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά.

Τα δύο διαδοχικά tweets του δημοσιογράφου του ARD αναφέρουν τα εξής:

  • «Η αστυνομία αναζητεί ένα συγκεκριμένο άτομο σε σχέση με την επίθεση στην Breitscheidplatz. Είναι ένας Τυνήσιος που γεννήθηκε το 1995».
  • «Η αστυνομία βρήκε ένα έγγραφο ταυτότητας του δράστη στο σημείο του εγκλήματος. Πρόκειται προφανώς για κάποιο προσωρινό έγγραφο».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel, το έγγραφο που βρέθηκε στο σημείο της επίθεσης ανήκει σε έναν Τυνήσιο με το όνομα Anis A., ο οποίος έχει γεννηθεί το 1992 στην Ταταουίν.

Ο ύποπτος είναι επίσης γνωστός με δύο ψευδώνυμα και η αστυνομία ζήτησε να ασκηθεί δίωξη εναντίον του και να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Σύμφωνα με πληροφορίες των εφημερίδων Bild και Allgemeine Zeitung του Μάιντς, ο άνδρας αυτός είναι γνωστός με αρκετά διαφορετικά ονόματα και ηλικίες, ενώ σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Spiegel κατάγεται από την πόλη Ταταουίν στη νότια Τυνησία.

Η ταυτότητα αναφέρει το όνομα Ανίς Άμρι και ημερομηνία γέννησης το 1992. Το έγγραφο αυτό είχε επιστραφεί σε έναν αιτούντα άσυλο, το αίτημα του οποίου είχε απορριφθεί χωρίς να απελαθεί.

 

berlincombo

tinisios

tynisiosΣχόλια