Βερολίνο: Η Ελλάδα θα πρέπει να υποχωρήσει σε ορισμένα σημεία – Δε θα δεχτούμε συμφωνία χωρίς την έγκριση του ΔΝΤ

Βερολίνο: Η Ελλάδα θα πρέπει να υποχωρήσει σε ορισμένα σημεία – Δε θα δεχτούμε συμφωνία χωρίς την έγκριση του ΔΝΤ

Ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να υποχωρήσει σε ορισμένα σημεία διαμηνύει το Βερολίνο, σύμφωνα με δηλώσεις Γερμανού κυβερνητικού αξιωματούχου στο πρακτορείο Bloomberg.

Η ίδια πηγή σημείωσε ότι το Βερολίνο δε θα δεχτεί μια συμφωνία χωρίς την έγκριση του ΔΝΤ, το οποίο φέρεται να έχει εκφράσει ενστάσεις στη νέα πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης.

Αντίστοιχες δηλώσεις έκανε άλλος, ανώτερος Γερμανός αξιωματούχος, στο πρακτορείο Reuters, τονίζοντας πως ο ρόλος του Ταμείου είναι σημαντικός, τόσο λόγω της εμπειρογνωμοσύνης του, όσο και λόγω της χρηματοδοτικής του συνδρομής στο ελληνικό πρόγραμμα.

Απαισιόδοξος εμφανίστηκε και από την πλευρά του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, ο εκπρόσωπος, Μάρτιν Γέγκερ, ο οποίος δήλωσε ότι «έχουμε ακόμα αρκετό δρόμο μπροστά μας» προκειμένου να υπάρξει λύση στη διαπραγμάτευση.

«Είναι προφανές ότι δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία. Εργαζόμαστε για αυτήν. Πηγαίνουμε με ρεαλιστικές προσδοκίες στην συνάντηση σήμερα. Οι τρεις θεσμοί έχουν δείξει με την κοινή τους θέση μία εξαιρετικά γενναιόδωρη στάση απέναντι στην Ελλάδα και υποθέτω ότι εναπόκειται στην ελληνική πλευρά να κινηθεί», πρόσθεσε.Σχόλια