Βίκυ Σταμάτη: Αποπειράθηκαν να με βιάσουν στο Δρομοκαΐτειο

Βίκυ Σταμάτη: Αποπειράθηκαν να με βιάσουν στο Δρομοκαΐτειο

Ότι έγινε απόπειρα βιασμού της στο νοσοκομείο Δρομοκαΐτειο όπου κρατείται φρουρούμενη, υποστήριξε σήμερα η Βίκυ Σταμάτη, ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, χωρίς, ωστόσο, να προχωρήσει σε περαιτέρω διευκρινήσεις, τις οποίες, όμως, δε ζήτησε και το δικαστήριο.

Η Βίκυ Σταμάτη προχώρησε στη συγκεκριμένη καταγγελία, παρεμβαίνοντας, χωρίς να της δοθεί ο λόγος, την ώρα που στο ακροατήριο μιλούσε ο κ. Φραγκίσκος Ραγκούσης, συνήγορος υπεράσπισής της, ο οποίος, αφού ζήτησε εκ νέου από τους δικαστές να κάνουν δεκτή την αίτηση της κατηγορουμένης για αναστολή εκτέλεσης της ποινής της, άφησε αιχμές για σεξουαλική παρενόχληση της Βίκυς Σταμάτη μέσα στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο.

Υπενθυμίζεται ότι η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, σε πρώτο βαθμό έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών για την υπόθεση με τις «χρυσές» μίζες από τα εξοπλιστικά.

«Της τραβούσαν το σεντόνι ενώ κοιμόταν» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο συνήγορός της, καλώντας παράλληλα την έδρα να αποφυλακίσει τη σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου, βασικού κατηγορούμενου στη δίκη.

Λίγο αργότερα, το λόγο έλαβε η ίδια η κατηγορουμένη. Στην τοποθέτησή της η Βίκυ Σταμάτη επικαλέστηκε έναν Ψαλμό από την Παλαιά Διαθήκη (Θ’), για να «απαντήσει» έτσι στον εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος ζήτησε να μην γίνει δεκτή η αίτησή της για αναστολή εκτέλεσης της ποινής της.

«Ελέησόν με, Κύριε…» ανέφερε μεταξύ άλλων η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, απευθυνόμενη στους δικαστές.

Σημειώνεται ότι την τελική, πάντως, απόφαση για την τύχη της Βίκυς Σταμάτη, αν δηλαδή θα αποφυλακιστεί ή όχι, αναμένεται να λάβει, ίσως και την ερχόμενη Τετάρτη, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Διάλογοι Τσοχατζόπουλου & Σταμάτη με δημοσιογράφους

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του δικαστηρίου η Βίκυ Σταμάτη και ο Άκης Τσοχατζόπουλος, είχαν σύντομο διάλογο με τους δημοσιογράφους:

– Βίκυ Σταμάτη: Χειροπέδες στα χέρια, όχι στο στόμα. Τίποτα άλλο, αποφάσισαν χειροπέδες στα χέρια.

– Δημοσιογράφος: Θεωρείτε ότι θα ακολουθήσουν (σ.σ. τα μέλη του δικαστηρίου) την πρόταση του εισαγγελέα; Θα σας δώσουν την ευκαιρία να πάτε στο παιδί σας;

– Βίκυ Σταμάτη: Ευελπιστώ.

– Άκης Τσοχατζόπουλος: Αυτή είναι η ελπίδα.

– Δημοσιογράφος: Το παιδί σας, λέει ο εισαγγελέας, έχει τρεις ανθρώπους που το υπεραγαπούν και ουσιαστικά δε σας χρειάζεται…

– Βίκυ Σταμάτη: Το μαγικό άγγιγμα του γονέα, της μητέρας, απουσιάζει. Ο τροφοδοτικός μαστός είναι η μάνα… (στο σημείο αυτό έβαλε τα κλάματα).

– Άκης Τσοχατζόπουλος: Σήμερα αποκαλύφθηκε μεγαλειωδώς ότι συνεχίζεται η πολιτική δίωξη, σκληρότατη, εναντίον αθώων ανθρώπων.

– Δημοσιογράφος: Γιατί το κάνουν;

– Άκης Τσοχατζόπουλος: Μην κάνουμε κουβέντα τώρα. Αυτό είναι πολιτική δίωξη. Αυτά που άκουσα σήμερα από τον εισαγγελέα βεβαιώνουν απόλυτα αυτό. Εκτελεστικό όργανο.

– Δημοσιογράφος: Αντί για σας τιμωρούν την κυρία Στάματη;

– Άκης Τσοχατζόπουλος: Αυτά είναι πολιτικές πράξεις… Τα είδατε, τα ακούσατε; Δεν ενθουσιαστήκατε; Ήταν εδώ αυτός ο άνθρωπος; Μιλούσε εδώ για τις συνθήκες; Ή μιλούσε για άλλες καταστάσεις; Αυτά είναι μόνο μετά από εντολή…Σχόλια