Βήματα… προόδου(!) ανά την υφήλιο: Η Σαουδική Αραβία προωθεί τη θανατική ποινή για τους ομοφυλόφιλους

Βήματα… προόδου(!) ανά την υφήλιο: Η Σαουδική Αραβία προωθεί τη θανατική ποινή για τους ομοφυλόφιλους

Η ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας προωθεί την ποινή του θανάτου για τους ομοφυλόφιλους, επεκτείνοντας τις κυρώσεις εναντίον των ανθρώπων που σχετίζονται με άτομα του ίδιου φύλου.

Η παραπάνω απόφαση έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στη χώρα, η οποία εκφράζεται μέσω μηνυμάτων στα social media, καθώς εκφράζεται από διάφορες πλευρές ο φόβος, ότι η ηγεσία θα χρησιμοποιήσει αυτό το μέτρο, προκειμένου να επεκτείνει τις διώξεις κατά των πολιτικών της αντιπάλων και των πολέμιών της.

Αναλυτικότερα και όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η αναζήτηση των αρχών για άτομα που σχετίζονται με άλλα του ιδίου φύλου, θα γίνεται με όλα τα μέσα, τόσο από καταγγελίες, κάτι που είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, όσο και μέσω του ίντερνετ.

Σύμφωνα με τους εισηγητές, δεκάδες περιπτώσεις πολιτών που βρίσκονται στα κρατητήρια της χώρας με την κατηγορία της πορνείας και του σοδομισμού θα βρεθούν αντιμέτωποι με την ποινή του θανάτου, καθώς και τουλάχιστον 50 περιπτώσεις ανδρών που συνελήφθησαν ντυμένοι γυναίκες.

Μεταξύ αυτών, ένας γιατρός που ζει σε παραλιακή πόλη στην Ερυθρά Θάλασσα, συνελήφθη διότι στο σπίτι του βρέθηκε σημαία από ένα gay parade που είχε παρακολουθήσει…Σχόλια