Βίντεο – κοινωνικό πείραμα: Εσείς τι θα κάνατε εάν βλέπατε αυτό το κοριτσάκι μόνο του στο δρόμο;

Βίντεο – κοινωνικό πείραμα: Εσείς τι θα κάνατε εάν βλέπατε αυτό το κοριτσάκι μόνο του στο δρόμο;

Τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν εκατομμύρια παιδιά στον κόσμο, αποτυπώνει με ξεκάθαρο τρόπο η Unicef με το πρόσφατο κοινωνικό της πείραμα, το οποίο αποτελεί άλλη μία γροθιά στην εξέλιξη του ανθρώπου, καθώς μαρτυρά μια θλιβερή πραγματικότητα.

«Τι θα έκανες αν έβλεπες ένα μικρό κορίτσι στο δρόμο;». Αυτή την ερώτηση θέτει σε όλους η Unicef, ενώ στο βίντεο παρακολουθούμε ένα 6χρονο κοριτσάκι – ηθοποιό, την μικρή Ανάνο, να αντιμετωπίζει διάφορες καταστάσεις.

Αρχικά, το κοριτσάκι ντύνεται με όμορφα ρούχα και στέκεται σε κεντρικό δρόμο της Τιφλίδας της Γεωργίας. Όλοι ενδιαφέρονται για εκείνη και της μιλούν ευγενικά, τη χαϊδεύουν, τη ρωτούν αν έχει χαθεί και προθυμοποιούνται να τη βοηθήσουν.

Το σκηνικό επαναλαμβάνεται και σε τοπικό εστιατόριο.

Στη συνέχεια το κοριτσάκι, με τη βοήθεια του μακιγιάζ «μεταμορφώνεται» σε ένα από «τα παιδιά του δρόμου», με λερωμένα ρούχα, και το πρόσωπό της μακιγιαρισμένο ώστε να μοιάζει ταλαιπωρημένη και βρώμικη.

Το βίντεο, παρουσιάζει και αυτή τη φορά την αντίδραση του κόσμου στην μικρή, τόσο στο δρόμο, όσο και στο εστιατόριο, και τα αποτελέσματα είναι αποκαρδιωτικά.

Το κοινωνικό πείραμα σταμάτησε, όταν η μικρή, δεχόμενη το μίσος των συνανθρώπων της, όταν τους ζητούσε βοήθεια, έφτασε στο σημείο να βάλει τα κλάματα, όταν ένας άνδρας, φώναξε προφανώς σε κάποιον υπεύθυνο του εστιατορίου, ζητώντας του να διώξει την μικρή.

Στο τέλος του βίντεο, που δημιουργεί έντονη λύπη και προβληματισμό για τα όσα βιώνουν εκατομμύρια παιδιά στον κόσμο που ζουν υπό διωγμό, στη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, η μικρή Ανάνο περιγράφει τη θλίψη που ένιωσε, όταν οι άνθρωποι την έβλεπαν με τα λερωμένα ρούχα της, και της ζητούσαν να φύγει.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:

 

 Σχόλια