«Βιντεοπαιχνίδι» για τους ευρωπαίους η τραγωδία των Ελλήνων – Πρωτοφανής πρόκληση Τουσκ – Οργισμένη απάντηση Τσίπρα

«Βιντεοπαιχνίδι» για τους ευρωπαίους η τραγωδία των Ελλήνων – Πρωτοφανής πρόκληση Τουσκ – Οργισμένη απάντηση Τσίπρα

Μια φράση που απηύθηνε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό και που δείχνει να ξεπερνά κάθε όριο πολιτικής ευπρέπειας  έγινε αιτία να φορτιστεί ακόμη περισσότερο η ήδη άσχημα ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα που επικράτησε κατά τη διάρκεια της συζήτησης που αφορούσε την Ελλάδα και στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής.Σύμφωνα με πληροφορίες,  ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ απευθύνθηκε με σκαιό τρόπο στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντάς του «Τhe game is over», («το παιχνίδι έλαβε τέλος») κάτι που, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Έλληνα Πρωθυπουργού:

«H Ελλάδα έχει 1,5 εκατ. ανέργους, 3 εκατ. φτωχούς και χιλιάδες οικογένειες που ζουν χωρίς εισόδημα, μόνο με την σύνταξη των παππούδων. Αυτό δεν είναι παιχνίδι».
Οι ίδιες πηγές, προσκείμενες στην κυβέρνηση, ανέφεραν επίσης ότι ο Αλέξης Τσίπρας είπε στον  Τουσκ ότι δεν θα πρέπει να υποτιμά το μέχρι πού μπορεί να φθάσει ένας λαός όταν αισθανθεί ταπεινωμένος» και προσέθεσε ότι έχει καταθέσει προτάσεις , ενώ οι αντίστοιχες που κατατέθηκαν από τους θεσμούς αντανακλούν τις πιο ακραίες θέσεις που εκφράζονται από το ΔΝΤ».Προσέθεσε επίσης ότι το κείμενο που παρουσιάστηκε στο eurogroup δεν διαφέρει καθόλου από το προηγούμενο πρόγραμμα.

Όπως αναφέρεται, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε αποφασισμένος για μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, κατάργηση πρόωρων συντάξεων και ενοποίηση ταμείων, ενώ έθεσε τον Οκτώβριο ως χρονικό σημείο για «ριζική μεταρρύθμιση».Κατέληξε δε με μία διφορούμενη διατύπωση, λέγοντας ότι «ο ιστορικός του μέλλοντος, μετά την πρότασή μας δεν πρόκειται να κατανοήσει γιατί δεν ήλθαμε σε συμφωνία».Σχόλια