Βοιωτία: Σφράγισαν το κατάστημα που προκάλεσε το «τραπέζι θανάτου»

Βοιωτία: Σφράγισαν το κατάστημα που προκάλεσε το «τραπέζι θανάτου»

Την προσωρινή σφράγιση του καταστήματος στο οποίο πραγματοποιήθηκε το γλέντι της βάπτισης που οδήγησε στη μαζική δηλητηρίαση καλεσμένων αποφάσισε η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας μέχρις ότου εκδοθούν τα αποτελέσματα των ελέγχων που έχουν διενεργηθεί.

Χθες κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ αποτελούμενο από επιστήμονες έφτασε στα Άσπρα Σπίτια και αμέσως επισκέφτηκαν το κατάστημα στο οποίο σημειώθηκε το πρωτοφανές περιστατικό. Στόχος των ειδικών είναι να εντοπίσουν αρχικά ποιο είδος φαγητό ήταν αυτό που… έσπειρε το θάνατο και οδήγησε στις εντατικές μονάδες των νοσοκομείων της Λαμίας, της Λιβαδειάς και της Αθήνας τόσους ανθρώπους.

Σύμφωνα με την οικογένεια που διοργάνωσε τη δεξίωση για τη βάπτιση του παιδιού το κακό το προκάλεσε το τυρί, ρίχνοντας ταυτόχρονα τις ευθύνες στον ιδιοκτήτη του καταστήματος. Από την πλευρά του ο μαγαζάτορας ανέφερε ότι πολλοί ήταν αυτοί που έφεραν φαγητά στο τραπέζι αφού τα είχαν μαγειρέψει στο σπίτι τους ενώ υποστήριξε ότι όσα φαγητά ετοίμασε ο ίδιος τα φαγητά παρασκευάστηκαν την ίδια ημέρα προσθέτοντας ότι στο παρελθόν δεν είχε κανενα πρόβλημα με τους προμηθευτές που συνεργάζεται.

Εχοντας υπόψην τους και τις δύο πλευρές οι επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ πήραν δείγματα από όλα τα προϊόντα που σερβιρίστηκαν κατά τη διάρκεια του τραπεζιού, ακόμα και από το νερό. Τα αποτελέσματα από τους εργαστηριακούς ελέγχους αναμένεται να βγουν πολύ σύντομα αποδεικνύοντας όχι μόνο τη θανατηφόρα τροφή, αλλά και το ανθρώπινο λάθος ή την δολοφονική αμέλεια που έστειλε στο θάνατο έναν άνθρωπό 57 ετών και… έπαιξε με τις ζωές δεκάδων ακόμα.Σχόλια