Βίτσας: Ο Πειραιάς θα έχει αδειάσει έως το Πάσχα

Βίτσας: Ο Πειραιάς θα έχει αδειάσει έως το Πάσχα

«Ο ρυθμός αποσυμφόρησης του Πειραιά από τους πρόσφυγες είναι ικανοποιητικός», δήλωσε σήμερα, Πέμπτη (14/04/2016) ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, ενώ ξεκαθάρισε πως «είναι αδύνατον όλοι όσοι βρίσκονται εκεί να μεταφερθούν στον Σκαραμαγκά».

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 επανέλαβε ότι «έως το Πάσχα ο Πειραιάς θα έχει αδειάσει» και υπογράμμισε πως στις άμεσες προτεραιότητες είναι και η αποσυμφόρηση του Ελληνικού.
Αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται για να προστατευτούν οι πρόσφυγες και μετανάστες από «τις διάφορες ομάδες που αναπτύσσονται», ενώ σημείωσε πως «δεν χρειάζεται μαζί με τα ξερά να κάψουμε και τα χλωρά», τονίζοντας το σημαντικό έργο που προσφέρουν ΜΚΟ και εθελοντές αλληλέγγυοι στην αντιμετώπιση του προσφυγικού.

Σημείωσε, πάντως, ότι αυτό το διάστημα γίνεται καταγραφή των ΜΚΟ που δρουν στο πεδίο και πρόσθεσε: «Μερικές φορές χρειάζονται τεράστιες δυνάμεις για να ελέγξεις ποιος είναι πραγματικά αλληλέγγυος και ποιος είναι «πονηρός» ή πάει να κάνει πράξη την ιδεολογία του, βάζοντας σε κίνδυνο τους πρόσφυγες».Σχόλια