Βλάβη στη σιδηροδρομική γραμμή Αθήνα-Λαμία

Βλάβη στη σιδηροδρομική γραμμή Αθήνα-Λαμία

Ταλαιπωρία και νεύρα στο επιβατικό κοινό δημιουργήθηκε από τα ξημερώματα της Κυριακής στη σιδηροδρομική γραμμή Αθήνα-Λαμία.

Οι επιβάτες από τον σταθμό της Τιθορέας επιβιβάζονται σε λεωφορεία και μεταφέρονται στο Λιανοκλάδι, από όπου μπορούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τη βόρειο Ελλάδα με το τρένο, αλλά και το αντίστροφο. Αντίστοιχα, όσοι κινούνται με κατεύθυνση προς την Αθήνα φτάνουν με τρένα μέχρι το Λιανοκλάδι από κει επιβιβάζονται σε λεωφορεία μέχρι την Τιθορέα για να συνεχίσουν πάλι με τρένο μέχρι την Αθήνα.

Τα συνεργεία του ΟΣΕ δουλεύουν νύχτα μέρα για να αποκαταστήσουν τη βλάβη ωστόσο τα προβλήματα είναι μεγάλα. Η σιδηροδρομική γραμμή έχει πάθει μία βλάβη σε μήκος 27 χιλιομέτρων από το Μπράλο έως το Λιανοκλάδι.

Όπως εξηγούν οι τεχνικοί του ΟΣΕ, που εργάζονται για την αποκατάσταση της βλάβης, η ζημιά προκλήθηκε όταν εκτροχιάστηκε το τελευταίο φορείο από το τελευταίο βαγόνι εμπορικής αμαξοστοιχίας χωρίς να το καταλάβει κανείς και το τρένο συνέχισε την πορεία του μέχρι το Λιανοκλάδι. Το εκτροχιασμένο φορείο ουσιαστικά προκάλεσε τεράστιες ζημιές στις γραμμές.

Σχόλια