Βόμβα από τον Ερντογάν – «Παγώνει» τη συμφωνία για το προσφυγικό

Βόμβα από τον Ερντογάν – «Παγώνει» τη συμφωνία για το προσφυγικό

Νέα τουρκικά «τερτίπια» αναφορικά με το προσφυγικό διεμήνυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σήμερα στη Παγκόσμια Ανθρωπιστική Σύνοδο Κορυφής που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μέσω δηλώσεων του άφησε να εννοηθεί ότι η Τουρκία δεν θα κάνει κανένα περαιτέρω βήμα όσον αφορά την εφαρμογή της συμφωνίας που είχε συνάψει με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την επανεισδοχή των προσφύγων και των μεταναστών ωσότου υπάρξει πρόοδος στο θέμα της κατάργησης της βίζας για τους Τούρκους υπηκόους που επιθυμούν να ταξιδεύουν στον Χώρο Σένγκεν.

Ο Ερντογάν υπογράμμισε επίσης ότι τα κεφάλαια που υποσχόταν στην Άγκυρα η ΕΕ βάσει της συμφωνίας δεν έχουν ακόμη εκταμιευθεί.

«Η βοήθεια στα θύματα αποτελεί αναγκαιότητα», δήλωσε ο Ερντογάν τονίζοντας πως είναι απαραίτητη η «παγκόσμια συνεργασία» στην προσπάθεια εξεύρεσης «σωστής και με διάρκεια» λύσης.

Βέβαια, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους Δυτικούς εταίρους, επισημαίνοντας πως «είναι ενοχλητικό που κανένας ηγέτης από την ομάδα των G7, με εξαίρεση την Γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ, δεν έχουν παραβρεθεί στη Σύνοδο».

Διαβάστε επίσης:

Σκληρό μήνυμα της Μέρκελ στον Ερντογάν: Ξεχάστε τη βίζα, εάν δεν εκπληρώσετε τους όρους

 

 

Σχόλια