Βόμβα Κοντομηνά για τον διαγωνισμό και τις τηλεοπτικες άδειες

Βόμβα Κοντομηνά για τον διαγωνισμό και τις τηλεοπτικες άδειες

Ο ιδιοκτήτης του σταθμού Alpha, Δημήτρης Κοντομηνάς βρέθηκε σήμερα στη Βουλή προκειμένου να καταθέσει στην εξεταστική επιτροπή για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ.

Αν ο διαγωνισμός για τα κανάλια δεν γίνει ηλεκτρονικά θα είναι διαβλητός» τόνισε την Πέμπτη στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τη δανειοδότηση καναλιών και ΜΜΕ ο ιδιοκτήτης του ομίλου ALPHA Δημήτρης Κοντομηνάς.

 

Ο επιχειρηματίας ανέφερε επίσης ότι δεν μπορεί να βάζει κάποιος 50 εκατομμύρια ευρώ για να πάρει μια τηλεοπτική άδεια και να μην ερευνάται η ικανότητα του και το παρελθόν του. «Εδώ μια γέφυρα αναλαμβάνεις να φτιάξεις και καταθέτεις ένα σωρό πτυχία» ανέφερε χαρακτηριστικά. Σχολίασε ακόμη ότι δεν μπορεί να πάρουν τηλεοπτική άδεια εργολάβοι δημόσιων έργων.

 

Aναφερόμενος στα δάνεια του σταθμού, ο κ. Κοντομηνάς τόνισε ότι τα περισσότερα από τα δάνεια είναι εξυπηρετούμενα, εκτός από μία καθυστέρηση που υπάρχει σε δάνειο της Eurobank και οφείλεται σε αντιδικία με την τράπεζα.

Σε ό,τι αφορά προηγούμενο δανεισμό, ο κ. Κοντομηε ότι το 2008, με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και την αγορά μετοχών του Alpha από τον όμιλο RTL Group, αποπληρώθηκε το σύνολο όλων των οφειλών στις τράπεζες και από τις 31/12/2008 δεν υπάρχει παλαιότερη οφειλή.

 

Απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών, υποστήριξε ότι ο Alpha είναι ο μόνος τηλεοπτικός σταθμός που στον διαγωνισμό για την παραχώρηση τηλεοπτικών αδειών έχει υποβάλλει όλα τα στοιχεία που απαιτούνται και προσέθεσε ότι είναι επίσης ο μόνος σταθμός που έχει κερδοφορία, ενώ και τον Ιούνιο είχε κέρδη 1,5-2 εκατ. ευρώ, παρά το γεγονός ότι απασχολεί 546 υπαλλήλους.

 
Ο κ. Κοντομηνάς προειδοποίησε ότι αν ο Αlpha δεν πάρει άδεια και κλείσει ο ίδιος θα είναι αναγκασμένος να βρει 100 εκατομμύρια ευρώ για να δώσει τις αποζημιώσεις των εργαζόμενων του που, όπως είπε, θα μείνουν στο δρόμο.

 

Ερωτηθείς για το θέμα της φοροδιαφυγής, απάντησε, «κατηγορούμαι για φοροδιαφυγή αλλά δεν υπάρχει- στα Δικαστήρια θα αποδειχθεί η αλήθεια», ενώ σχετικά με τη μετοχική σύνθεση του σταθμού είπε ότι οι μετοχές είναι στο όνομα της κόρης του και ο ίδιος δεν είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ALPHA.

 

«Δεν περιλαμβάνομαι στη λίστα Λαγκάρντ γιατί ουδέποτε ήμουν κάτοχος λογαριασμού στην τράπεζα HSBC της Γενεύης», είπε απαντώντας σε άλλη ερώτηση ο κ. Κοντομηνάς και υποστήριξε, ότι αυτό βεβαιώνεται από την απάντηση της τράπεζας προς τον Έλληνα εισαγγελέα που προέβη σε σχετική ερώτηση στο πλαίσιο της δικαστικής συνδρομής.

 

«Θα μπορούσα να έχω χρήματα στο εξωτερικό νόμιμα φορολογημένα γιατί είχα συναλλαγές στο εξωτερικό, αλλά δεν το έκανα. Αντίθετα μετέφερα στην Ελλάδα 980 εκατ. ευρώ από την πώληση της Interamerican» δήλωσε χαρακτηριστικά ο επιχειρηματίας.

 

Θα πρέπει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ο Δ.Κοντομηνάς είχε οξύτατο επεισόδιο με τον βουλευτή της Χ.Α. Ηλία Κασιδιάρη, με τον οποίο αντάλλαξαν βαριές εκφράσεις.

 Σχόλια