Βόμβα Μουζάλα: Ανοιχτό το ενδεχόμενο Grexit από τη Σένγκεν

Βόμβα Μουζάλα: Ανοιχτό το ενδεχόμενο Grexit από τη Σένγκεν

Aνοιχτό το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας μας από τη Συνθήκη Σένγκεν άφησε  ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας μιλώντας στο MEGA και λέγοντας ότι «γίνεται ορατό τέτοιο ενδεχόμενο» στον απόηχο του τελεσιγράφου της Ένωσης προς την Αθήνα.

«Γίνεται ορατό τέτοιο ενδεχόμενο, πίσω από το τραπέζι ακούγονται τέτοια πράγματα…. Αυτό δεν μας κάνει λίγο ανήσυχους; Η Ευρώπη αντιμετωπίζει μια διάσπαση που ξεπερνά τα κόμματα, ανησυχώ για τις απειλές των Ευρωπαίων» τόνισε.

«Μπορώ να σας εγγυηθώ ότι θα παλέψουμε τέτοιες προτάσεις, που δεν είναι επίσημες προτάσεις, ώστε να φύγουν από το τραπέζι» είπε , ζητώντας συσπείρωση όλων των πολιτικών κομμάτων του δημοκρατικού τόξου.
Στο πλαίσιο αυτό, ανακοίνωσε ότι θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη (τη Δευτέρα στις 11.30), ο οποίος ο ίδιος ζήτησε ενημέρωση, την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο κ. Μουζάλας διευκρίνισε ότι το hotspot της Μυτιλήνης είναι τελειωμένο, ενώ αυτά της Χίου και της Λέρου θα είναι λειτουργικά τις επόμενες μέρες. «Στη Σάμο έχουμε δυσκολίες με το έδαφος και γι’ αυτό υπάρχει καθυστέρηση, ενώ με την Κω έχουμε δυσκολίες (σ.σ αντιδράσεις)».

Ερωτηθείς για τη δήλωση του Πάνου Κάμμενου ότι τα hotspots είναι όλα έτοιμα απάντησε: «δεν ξέρω τι σάς είπε ο κ. Καμμένος». «Ο στρατός προσφέρει, ο υπουργός Άμυνας προσφέρει, ο υπουργός Μετανάστευσης ζητά απ’ όλους περισσότερα… Το ΥΠΕΘΑ βοηθάει, πρέπει να βοηθήσει περισσότερο αν θέλετε την άποψή μου, όλοι πρέπει να βοηθήσουν περισσότερο»

Ο Γιάννης Μουζάλας επανήλθε εξάλλου στις δηλώσεις του βέλγου υπουργού Ασύλου λέγοντας ότι είπε απίστευτα πράγματα. «Πρώτον να βγούμε από τη Σένγκεν, δεύτερον στρατόπεδα για 400.000 άτομα και τρίτον να κάνουμε push back επαναπροώθηση στη θάλασσα των προσφύγων/ μεταναστών. «Τους πνίγεις, είναι ποινικό αδίκημα» κατέληξε.Σχόλια