ΒΟΜΒΑ Νικολόπουλου: Θα προτείνω αυτόνομη κάθοδο στις επόμενες εκλογές

ΒΟΜΒΑ Νικολόπουλου: Θα προτείνω αυτόνομη κάθοδο στις επόμενες εκλογές

Πρόταση για την αυτόνομη κάθοδο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν, θα καταθέσει ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος στην εθνική συνδιάσκεψη, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο ΑΜΑΛΙΑ στην Αθήνα.

H αλλαγή του εκλογικού νόμου θα οδηγήσει σε διάσπαση της ΝΔ και σε κατακερματισμό της Δεξιάς

 

Αυτό ανέφερε ο κ.  Νικολόπουλος σε ραδιοφωνικές συνεντεύξεις του την περασμένη Παρασκευή, στους δημοσιογράφους, Ν. Χατζηνικολάου (Real FM) και Γ. Παπαγιάννη (ρ/σ Παραπολιτικά) και σε αρκετές Κυριακάτικες Εφημερίδες  σημειώνοντας ότι η πρόθεση της κυβέρνησης – σύμφωνα και με δηλώσεις μελών της – είναι η αλλαγή του εκλογικού νόμου σε ένα σύστημα πιο κοντά στην απλή αναλογική, γεγονός που θα σηματοδοτήσει μεγάλες αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό και θα επιφέρει κατακλυσμιαίες μεταβολές στο πολιτικοκομματικό στερέωμα.

Ο κ. Νικολόπουλος ανέφερε πως ενώ αυτό δεν σημαίνει ότι είναι στους στόχους του να εγκαταλείψει τη Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝ.ΕΛ και να προκαλέσει προβλήματα στους ΑΝ.ΕΛ και στη κυβερνητική πλειοψηφία, τουλάχιστον εφόσον η κυβέρνηση συνεχίσει να εργάζεται προς την κατεύθυνση που δήλωσε και στις προγραμματικές της, δηλαδή την σταθεροποίηση της οικονομίας, την αναδιάρθρωση του χρέους, την πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής, αλλά και την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων για τον εκσυγχρονισμό της χώρας.

Εάν γίνει δεκτή η εισήγηση του, τότε από σήμερα το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα θα προχωρήσει στην ενδυνάμωση της αυτόνομης παρουσίας του, στη Βουλή και στη κοινωνία. Το νέο εκλογικό σύστημα θα φέρει τέτοιες αναταράξεις που θα οδηγήσουν στο άδοξο πολιτικό τέλος το παλιό κομματικό σύστημα.

 

Ακόμα, ερωτώμενος σχετικά με την τοποθέτηση του πρώην Διοικητή της ΤτΕ, κ. Γ. Προβόπουλου στην θέση του προέδρου της Eurobank στη Βουλγαρία, τόνισε: «Δυσκολεύομαι να κατανοήσω πως, η αποφασιστικότητα του πρωθυπουργού, όπως εκφράστηκε στις προγραμματικές δηλώσεις, «να τρίξει τα δόντια» στις τράπεζες, οδήγησε τελικά μέσα σε 48 ώρες στο να επανακάμπτει στο προσκήνιο μέσω  Eurobank, ένας κατ’ εξοχήν εκπρόσωπος της τραπεζικής ελίτ που οδήγησε τη χώρα στα βράχια.

 

 Σχόλια