«Βόμβα» Πανούση: Δεν πιστεύω τα περί αφοπλισμού της αστυνομίας

«Βόμβα» Πανούση: Δεν πιστεύω τα περί αφοπλισμού της αστυνομίας

Ο νέος επικεφαλής του Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο υπάγεται στον υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιάννης Πανούσης, αναφέρθηκε στο επίμαχο θέμα του αφοπλισμού των αστυνομικών, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha 989 και στους δημοσιογράφους Δήμο Βερύκιο και Πέτρο Κουσουλό.

Ο κ.Πανούσης σημείωσε ότι «είναι άλλο η αστυνόμευση ενός κοινωνικού κινήματος και άλλο η αστυνόμευση μιας τρομοκρατικής οργάνωσης», τονίζοντας ότι δεν πιστεύει «τα περί αφοπλισμού».

«Δεν έχει να κάνει με το να μην έχει όπλο ο αστυνομικός, αλλά πρέπει να έχει εκπαιδευτεί για να ξέρει τι θα το κάνει αυτό το όπλο», είπε σχετικά.

Ο αναπληρωτής υπουργός, σημείωσε ότι πρόκειται για την προσωπική και επιστημονική του άποψη και όχι για κάποια απόφαση.

«Θα ζητήσω να συζητήσω με τους προηγούμενους υπουργούς, το υπουργείο έχει συνέχεια. Η Αριστερά, δεν έχει κυβερνήσει ποτέ», τόνισε ο νέος υπουργός.

Προεκλογικά πολλές ήταν οι φωνές μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ που έκαναν λόγο για αφοπλισμό της αστυνομία. Ακόμη και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και σημερινός πρωθυπουργός είχε υποστηρίξει στην μεγάλη διαδικτυακή συνέντευξη που είχε δώσει πως:

tsipras 4

 

Μάλιστα το συγκεκριμένο tweet είχε αναπαράγει ο Βασίλης Κικίλιας, χωρίς σχόλιο.

Ακόμη και η σημερινή αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη είχε τονίσει ότι τίθεται θέμα κατάργησης των ΜΑΤ.  Σχόλια