«Βόμβα» – Σχεδόν 1.000 άνθρωποι διασώθηκαν ανοιχτά της Λιβύης

«Βόμβα» – Σχεδόν 1.000 άνθρωποι διασώθηκαν ανοιχτά της Λιβύης

Περίπου 1.000 μετανάστες, μεταξύ των οποίων πολλές γυναίκες και παιδιά, διασώθηκαν την Τετάρτη το πρωί στα ανοιχτά των λιβυκών ακτών, όπως ανακοίνωσε η ιταλική ακτοφυλακή.

Οι μετανάστες, που επέβαιναν σε έξι φουσκωτά σκάφη και σε ένα ξύλινο αλιευτικό, εντοπίστηκαν και διασώθηκαν από σκάφη του ιταλικού λιμενικού αλλά και από πολεμικά πλοία της Βρετανίας, της Σλοβενίας και της Γερμανίας που συμμετέχουν στην ευρωπαϊκή επιχείρηση «Σοφία».

Όλοι τους μεταφέρθηκαν σε ένα νορβηγικό σκάφος και σε ένα πλοίο του ιταλικού λιμενικού και θα οδηγηθούν στην Ιταλία.

Παρά την επιδείνωση των καιρικών συνθηκών, χιλιάδες άνθρωποι προσπαθούν ακόμη καθημερινά να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο για να φτάσουν από τη Λιβύη στην Ευρώπη. Από τις αρχές του έτους έχουν καταγραφεί περισσότερες από 140.000 αφίξεις στην Ιταλία, σύμφωνα με στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Ο αριθμός αυτός είναι ελαφρά μικρότερος σε σχέση με τα περσινά στοιχεία, καθώς οι Σύροι πρόσφυγες στη μεγάλη πλειονότητά τους προτιμούν να περνούν στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας και να διασχίζουν τα Βαλκάνια.

Τουλάχιστον 3.250 άνθρωποι έχουν πνιγεί φέτος στη Μεσόγειο, στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ευρώπη. Το περασμένο Σαββατοκύριακο εντοπίστηκαν τα πτώματα 43 ανθρώπων σε μια παραλία της Τρίπολης, μετά από ένα νέο ναυάγιο.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στη Μυτιλήνη

 

 Σχόλια