Βομβαρδισμοί της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας

Βομβαρδισμοί της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας

Σε βομβαρδισμούς σημείων στη Λωρίδα της Γάζας προχώρησε η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ, εξαπολύοντας σήμερα επιδρομές , έπειτα από τις εντάσεις που καταγράφηκαν νωρίτερα στα σύνορα του Ισραήλ με τον παλαιστινιακό θύλακα που ελέγχει η Χαμάς, σύμφωνα με ισραηλινές και παλαιστινιακές πηγές.

Οι επιθέσεις έπληξαν την περιοχή του διεθνούς αεροδρομίου –το οποίο δεν χρησιμοποιείται– στη Ράφα, στον νότιο τομέα της Λωρίδας της Γάζας, και αγροτικές περιοχές γύρω από αυτό, χωρίς ωστόσο να αναφερθούν τραυματισμοί. όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Χαμάς στη Γάζα.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε σε ανακοίνωση που εξέδωσε ότι βομβάρδισε «πέντε τρομοκρατικές υποδομές της Χαμάς στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας».

Στα σύνορα του Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας, που ελέγχει η Χαμάς, σημειώθηκαν νωρίτερα ανταλλαγές πυρών, με τη χρήση όλμων και αρμάτων μάχης, θέτοντας υπό αμφισβήτηση την εύθραυστη εκεχειρία. Ισραηλινές δυνάμεις έβαλαν από θέσεις εκτός της Λωρίδας της Γάζας εναντίον παλαιστινιακών θέσεων στο εσωτερικό του θύλακα, σε αντίποινα για τους όλμους που εβλήθησαν, σύμφωνα με τον στρατό.

Μια στρατιωτική πηγή έκανε λόγο περί πολλών επιθέσεων με τη χρήση όλμων, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν θύματα, εναντίον στρατιωτών που επιχειρούσαν στο Τείχος που κλείνει ερμητικά τη Λωρίδα της Γάζας στον βορρά και στον νότο. Ο στρατός ανταπέδωσε δύο φορές πυρά με άρματα μάχης τα οποία στόχευσαν στις θέσεις από όπου προήλθαν οι όλμοι.

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία σύρραξη στη Λωρίδα της Γάζας, την περίοδο από τον Ιούλιο ως τον Αύγουστο του 2014, ήταν η πλέον μακρά, καταστροφική και πολυαίμακτη.Σχόλια