Βόρεια Κορέα: Έχουμε πυρηνικά όπλα και αν χρειαστεί θα τα χρησιμοποιήσουμε κατά των ΗΠΑ

Βόρεια Κορέα: Έχουμε πυρηνικά όπλα και αν χρειαστεί θα τα χρησιμοποιήσουμε κατά των ΗΠΑ

Με πυρηνική επίθεση κατά της Αμερικής απειλεί εκ νέου η Βόρεια Κορέα, σημειώνοντας πως η χώρα διαθέτει πυρηνικό οπλοστάσιο, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιήσει αν οι ΗΠΑ την αναγκάσουν.

Αναλυτικότερα, και όπως τόνισε ο αναπληρωτής διευθυντής του βορειοκορεατικού Ινστιτούτου για την Έρευνα της Εθνικής Επανένωσης, Παρκ Γιονγκ-Τσολ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό δίκτυο CNN, η χώρα διαθέτει πυρηνικά όπλα, και αν αναγκαστεί θα τα χρησιμοποιήσει κατά των ΗΠΑ.

Παράλληλα, στη σπάνια συνέντευξη, προϋπόθεση της οποίας ήταν να καταγράφονται πίσω από τον Παρκ Γιονγκ-Τσολ δύο κάδρα με τον μεγάλο ηγέτη της Βορείου Κορέας, Κιμ Ιλ Σουνγκ, και τον νυν επικεφαλής, Κιμ Γιονγκ Ουν, ο Βορειοκορεάτης διέψευσε κατηγορηματικά την ύπαρξη στρατοπέδων κρατουμένων στη χώρα, την οποία είχε αποκαλύψει ο ΟΗΕ, υποστηρίζοντας ότι στη Βόρειο Κορέα δε σημειώνονται πολιτικές διαμάχες, και ως εκ τούτου δεν είναι απαραίτητος ο όρος του «πολιτικού κρατουμένου».

«Αν μιλήσετε για ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα μου, θα μιλήσω για ανθρώπινα δικαιώματα στις ΗΠΑ», είπε ο Παρκ Γιονγκ-Τσολ, και αναφέρθηκε στις αντιρατσιστικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίες που πραγματοποιούνται στις ΗΠΑ τον τελευταίο χρόνο, έπειτα από θανάτους «μαύρων ανθρώπων από την αστυνομία».

Τέλος ο Παρκ Γιονγκ-Τσολ σημείωσε για τις ΗΠΑ ότι «Έχετε φυλακές γεμάτες εγκλείστους και νέες τεχνικές βασανιστηρίων που χρησιμοποιούνται», για τις οποίες μάλιστα υποστήριξε ότι έχουν πλήρη γνώση τόσο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, όσο και άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι.Σχόλια