Βουδαπέστη: Συναγερμός σε σχολείο λόγω απειλής για βόμβα

Βουδαπέστη: Συναγερμός σε σχολείο λόγω απειλής για βόμβα

Συναγερμός σήμανε λίγο νωρίτερα σε ένα αγγλόφωνο σχολείο στη Βουδαπέστη, έπειτα από τηλεφώνημα αγνώστου που προειδοποίησε για την ύπαρξη βόμβας στο κτήριο.

Όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, αστυνομικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει το κτήριο, το οποίο και εκκενώθηκε, προκειμένου να ελεγχθεί.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, οι αρχές δέχθηκαν ένα τηλεφώνημα από έναν άγνωστο, στο οποίο τους προειδοποιούσε για το ότι είχαν τοποθετηθεί εκρηκτικά στο σχολείο. Μάλιστα, ο άγνωστος φέρεται να ενημέρωσε τις αρχές για την ακριβή τοποθεσία του εκρηκτικού μηχανισμού, καθώς και την ώρα ενεργοποίησής του.

1

Οι ειδικές δυνάμεις της Ουγγαρίας, το σώμα ΤΕΚ, έσπευσαν στο σημείο μετά την κλήση, ενώ στην διεξαγωγή έρευνας συμμετέχουν και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι, καθώς και πυροτεχνουργοί.

Ένας από τους μαθητές του σχολείου, μιλώντας στην τοπική ιστοσελίδα Index.hu δήλωσε: «Σήμανε ο συναγερμός για το ξέσπασμα πυρκαγιάς και όλοι έφυγαν από το κτήριο, περιμένοντας στο γήπεδο του σχολείου, σύμφωνα με το πρωτόκολλο του σχολείου».

Όπως πρόσθεσε ο μαθητής, στη συνέχεια ενημερώθηκαν ότι άγνωστος κάλεσε λέγοντας πως έχει τοποθετηθεί βόμβα στο κτήριο και όλοι οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στο μουσείο του σχολείου British International School, στο οποίο φοιτούν παιδιά ηλικίας τριών μέχρι 18 ετών, εξήντα διαφορετικών εθνικοτήτων.Σχόλια