Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν να μάθουν ποιοι είναι οι 250 εκατομμυριούχοι που εντάχθηκαν στη ρύθμιση των 100 δόσεων

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν να μάθουν ποιοι είναι οι 250 εκατομμυριούχοι που εντάχθηκαν στη ρύθμιση των 100 δόσεων

Τα στοιχεία των 250 εκατομμυριούχων με ληξιπρόθεσμες οφειλές, οι οποίοι εντάχθηκαν στη ρύθμιση των 100 δόσεων, ζητούν έντεκα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Οι έντεκα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατηγορούν την κυβέρνηση για μεθόδευση στο ζήτημα των 100 δόσεων, υπέρ συγκεκριμένων οφειλετών, και ζητούν από τον κ. Τσακαλώτο την κατάθεση όλων των σχετικών εγγράφων, προκειμένου να ενημερωθεί η Βουλή σχετικά με το ποιοι είναι οι εκατομμυριούχοι που εντάχθηκαν στη ρύθμιση.

«Με την ΠΝΠ εντάχθηκαν στη ρύθμιση οφειλέτες με ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ, καθώς επίσης συμπεριελήφθησαν στα προς διαγραφή ποσά, πρόστιμα και προσαυξήσεις του Ν.2523/97 για πράξεις μεγάλης φοροδιαφυγής, πράγμα το οποίο συνέβη για πρώτη φορά», τονίζουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στη σχετική επιστολή τους.

«Καλέσαμε την κυβέρνηση, αλλά δεν μας απάντησε αν θέλει να αποδείξει ότι η πράξη της δεν εμπεριείχε δόλο ή σκοπιμότητα να θέσει όρους και προϋποθέσεις που θα διαχωρίζουν τους αδύναμους οφειλέτες από τους μεγαλοοφειλέτες λόγω διακεκριμένων πράξεων φοροδιαφυγής, καθώς επίσης και να ενημερώσει τη Βουλή για τους οφειλέτες άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ που θα ενταχθούν στη ρύθμιση της ΠΝΠ.

Στις 20-7-2015 η αναπληρώτρια υπουργός, κ. Νάντια Βαλαβάνη, κατά τη διαδικασία παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Οικονομικών επιβεβαίωσε αυτό που είχαμε καταγγείλει, καθώς όπως ανέφερε, μεταξύ των 880.000 περίπου οφειλετών που ανταποκρίθηκαν στη ρύθμιση των 100 δόσεων, ευρίσκονται και 250 οφειλέτες που χρωστούσαν πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ», προσθέτουν.

Τέλος, οι 11 του ΠΑΣΟΚ καλούν το υπουργείο Οικονομικών να ενημερώσει τη Βουλή, «ποιοι είναι οι συγκεκριμένοι 250 οφειλέτες χάριν των οποίων έγινε η ρύθμιση της ΠΝΠ, ποιο είναι συνολικά και κατά οφειλέτη το ποσό των ρυθμισμένων οφειλών, και ποιο είναι το ποσό των προστίμων και προσαυξήσεων του Ν.2523/97 που τους χαρίστηκε».

Την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές:

Γιάννης Κουτσούκος, Γιώργος Αρβανιτίδης, Λεωνίδας Γρηγοράκος, Γιάννης Δριβελέγκας, Βασίλης Κεγκέρογλου, Δημήτρης Κρεμαστινός, Οδυσσέας Κωνστανινόπουλος, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, Ανδρέας Λοβέρδος, Κώστας Σκανδαλίδης και Eύη Χριστοφιλοπούλου.Σχόλια