Βουλευτής κατεβάζει… σηκωτό τον πρωθυπουργό από το βήμα, στην ουκρανική Βουλή

Βουλευτής κατεβάζει… σηκωτό τον πρωθυπουργό από το βήμα, στην ουκρανική Βουλή

Αν και τα ευτράπελα στη Βουλή της Ουκρανίας δε θα μπορούσα να χαρακτηριστούν «πρωτοφανές φαινόμενο», ωστόσο τα τελευταία επεισόδια ξέφυγαν… κατιτίς παραπάνω, φτάνοντας σε.. πρωθυπουργικό επίπεδο!

Όπως μπορείτε να δείτε και στη σχετική φωτογραφία, ένας βουλευτής της αντιπολίτευσης, ο Όλεγκ Μπάρνα, έπιασε από τον… καβάλο τον πρωθυπουργό, Αρσένι Γιάτσενιουκ, για να τον κατεβάσει από το βήμα!

Μάλιστα, ένα γεγονός που κάνει… ακόμα πιο περίεργα τα πράγματα, είναι ότι ο Μπάρνα πριν ακριβώς από το σχετικό φωτογραφικό στιγμιότυπο είχε προσφέρει στον Γιάτσενιουκ ένα μπουκέτο τριαντάφυλλα…

Της σκηνής που φυλάκισε ο φωτογραφικός φακός ακολούθησε πανδαιμόνιο, με πολλούς βουλευτές να επιτίθενται αρχικά στον Μπάρνα με μπουνιές και κλωτσιές, προτού η… σύρραξη γενικευθεί και γίνει το Κοινοβούλιο ρινγκ.

Σημειώνεται ότι η συζήτηση στην ουκρανική Βουλή ήταν θυελλώδης από νωρίς, με την αντιπολίτευση να απαιτεί την παραίτηση του πρωθυπουργού, που το τελευταίο διάστημα έχει προβεί σε μια σειρά αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις.

Την ίδια ώρα έξω από τη Βουλή, χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωναν κατά των μέτρων.

Ο Ουκρανός βουλευτής Όλεγκ Μπάρνα, προέρχεται από το «Μπλοκ Ποροσένκο», τον αντιπολιτευόμενο συνασπισμό της Ουκρανίας που απαρτίζεται από πέντε κόμματα.

Ο Μπάρνα διατυμπανίζει συνεχώς ότι ο Γιάτσενιουκ πρέπει να αποχωρήσει από την πρωθυπουργία, γιατί βλάπτει την πατρίδα του αλλά και την αντιπολίτευση. Ο ίδιος μάλιστα ήταν και αυτός που είχε την πρωτοβουλία να συγκεντρωθούν υπογραφές στη Ράντα (ουκρανική Βουλή), με αίτημα την απομάκρυνση του Γιάτσενιουκ.

Σημειώνεται ότι μετά το βίαιο περιστατικό, ο πρόεδρος του κόμματος «Μπλοκ Ποροσένκο», έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη από τον πρωθυπουργό της χώρας εκ μέρους του κόμματος.Σχόλια