Βουλή: Αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ περί… ευαισθησίας

Βουλή: Αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ περί… ευαισθησίας

Αντιπαράθεση περί… «ευαισθησίας» σημειώθηκε νωρίτερα ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στη Βουλή, όπου συζητείται το παράλληλο πρόγραμμα. Αφορμή στάθηκε η κάλυψη των ανασφάλιστων και η αρωγή σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Αναλυτικότερα, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, μιλώντας για τη ρύθμιση για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες τόνισε ότι είναι ένα «κοινωνικό πρόβλημα που εκκρεμεί χρόνια και μας έχουν εγκαλέσει διεθνείς οργανισμοί, οι εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα και κοινωνικοί φορείς», και υπογράμμισε πως «αυτό είναι το πρώτο και κορυφαίο στίγμα. Είναι συνέχεια της παρέμβασης για την ανθρωπιστική κρίση και τμήμα του παράλληλου προγράμματος και του προγράμματος της Θεσσαλονίκης».

«Μία καλοπροαίρετη προειδοποίηση. Δε θα σας παραχωρήσουμε το δικαίωμα της ευαισθησίας. Είμαστε όλοι το ίδιο ευαίσθητοι», απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, και πρόσθεσε: «Όμως την ώρα που δεν υπάρχουν κρεβάτια στις ΜΕΘ με το νομοσχέδιό σας δίνετε ένα σήμα ότι το ελληνικό κράτος μπορεί να τους περιθάλψει όλους. Πιθανόν να θίγετε τους Έλληνες, τους οποίους πρέπει να σέβεστε, γιατί οι Έλληνες πληρώνουν, δοκιμάζονται και υποφέρουν. Όλα πρέπει να έχουν ένα όριο, διότι να νομοθετείς χωρίς να έχεις τα λεφτά είναι σαν να πριονίζεις το κλαδί που κάθεσαι».

«Διολισθαίνετε στην ατζέντα της Χρυσής Αυγής», του επεσήμανε ο υπουργός Υγείας, και υπογράμμισε: «Προσέξτε καλά, σ’ αυτήν την κοινωνία, την ευρωπαϊκή, δεν μπορεί να υψώνονται τέτοια τείχη σε ανθρώπους που δεν έρχονται εδώ για να κάνουν βόλτα».

«Ταυτίζετε τη ΝΔ με την Χρυσή Αυγή. Κάνετε λάθος. Η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη ΝΔ δεν παραχωρείται. Είπα με οικονομικούς όρους πώς το εννοούμε» επέμεινε ο κ. Βρούτσης, προσθέτοντας ότι οι Έλληνες είναι «σε δύσκολη θέση, πληρώνουν φόρους, και δεν πρέπει να τους συμπεριφέρεστε ως Β’ κατηγορίας πολίτες».

«Αν υπάρχει κάποιος που διαδήλωνε μαζί με τη Χρυσή Αυγή σ’ αυτή την αίθουσα, είστε εσείς» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται ότι το νομοσχέδιο ψηφίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες, καταψηφίζεται από ΝΔ, Χρυσή Αυγή και ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ δήλωσε παρών και η Ένωση Κεντρώων επιφυλάχθηκε.Σχόλια