Βουλή: Διαδικαστικά κωλύματα στην ακρόαση Τσατάνη

Βουλή: Διαδικαστικά κωλύματα στην ακρόαση Τσατάνη

Με καθυστέρηση μίας ώρας και μετά από έντονες συζητήσεις ξεκινά η ακρόαση της εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Με την ανάγνωση επιστολών του δικηγόρου της κυρίας Τσατάνη, κ. Θέμη Σοφού, ξεκίνησε η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, με την πρόεδρο Τασία Χριστοδουλοπούλου να τονίζει εκ νέου ότι δεν μπορεί να συμμετέχει στη διαδικασία ως δικηγόρος της.

Επιπλέον, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Βασίλης Κόκκαλης ζήτησε να αλλάξει η τελευταία απόφαση της επιτροπής που είχε δεχθεί τον κ. Σοφό ως βοηθό της για τον χειρισμό των εγγράφων που θα της ζητηθούν.

Η τοποθέτηση των βουλευτών

Κόκκαλης: Ζητώ την ανάκληση της προηγούμενης αποφάσεως.
Τραγάκης: Το συζητήσαμε για δύο ώρες και κλείσαμε το θέμα. Είναι αδιανόητο να υπάρχει ομόφωνη απόφαση…
Βενιζέλος: Μου δημιουργείται η εντύπωση ότι κάποιοι δε θέλουν να γίνει η ακρόαση αυτή. Χθες κατά παράβαση δεοντολογίας μοιράστηκε στα ΜΜΕ ότι η Πρόεδρος του ΑΠ άσπησε πειθαρχική δίωξη κατά της κυρίας Τσατάνη. Και σήμερα ξανά το διαδικαστικό θέμα. Αυτό δεν είναι σωστό.
Λυκούδης: Συμφωνήσαμε ότι δε μπορεί να παραστεί συνήγορος, αλλά ότι μπορεί να έχει βοηθό για έγγραφα. Τώρα επικαλείστε μία νέα επιστολή που σας δημιουργεί την αίσθηση ότι η κυρία Τσατάνη επιμένει για συνήγορο. Δεν αλλάζει όμως τη δική μας απόφαση. Δεν υπάρχει κανένα θέμα.
Όλγα Κεφαλογιάννη: Το μείζον είναι να γίνει η ακρόαση, αλλά φαίνεται πως η συγκυβέρνηση δε θέλει να γίνει η ακρόαση. Με… λαγό τον βουλευτή των ΑΝΕΛ που έλλειπε.
Τζαβάρας: Υπάρχει απόφαση γιατί συμφωνήσαμε όλοι στην πρότασή σας ότι η κυρία Τσατάνη θα έρθει εδώ με έναν βοηθό- χειριστή εγγράφων. Προφανώς έχει υπάρξει κάποιο παρασκήνιο που σας έχει κάνει να αλλάξετε την απόφασή σας.

Στο σημείο αυτό η κυρία Χριστοδουλοπούλου ρώτησε τον κ. Κόκκαλη αν βάζει το αίτημά του σε ψηφοφορία. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε λόγο για θέατρο του παραλόγου και πρότεινε να ερωτηθούν η κυρία Τσατάνη και ο κ. Σοφός αν επιμένουν στην παρουσία του.

Την άμεση αποχώρησή του για να ξεκινήσει η διαδικασία ζήτησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία. Κατόπιν όλων αυτών ο κ. Σοφός ανακοίνωσε ότι αποχωρεί προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία και η αποκάλυψη της αλήθειας.Σχόλια