Βουλή: Η Επιτροπή Δεοντολογίας καταδίκασε τη φραστική επίθεση στη Λιάνα Κανέλλη από τον χρυσαυγίτη βουλευτή, Γ. Λαγό

Βουλή: Η Επιτροπή Δεοντολογίας καταδίκασε τη φραστική επίθεση στη Λιάνα Κανέλλη από τον χρυσαυγίτη βουλευτή, Γ. Λαγό

Με μια δήλωση πολιτικής καταδίκης η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, επέκρινε σήμερα τη συμπεριφορά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιάννη Λαγού, κατά της Λιάνας Κανέλλη, σε επεισόδιο που σημειώθηκε μεταξύ των δύο σε συνεδρίαση και στους διαδρόμους της Βουλής, την περασμένη εβδομάδα, κατά το οποίο η βουλευτής του ΚΚΕ κατήγγειλε ότι απειλήθηκε.

«Η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας καταδικάζει την προκλητική και απαράδεκτη συμπεριφορά του υπόδικου Βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιάννη Λαγού, και των απειλών που εκτόξευσε κατά της Βουλευτού Λιάνας Κανέλλη», αναφέρει η λιτή ανακοίνωση που εξέδωσε η Επιτροπή Δεοντολογίας για την υπόθεση, η οποία απέρριψε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για πρόταση μομφής κατά του χρυσαυγίτη βουλευτή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά.

Στη συνεδρίαση είχαν κληθεί τόσο ο Γ. Λαγός όσο και η βουλευτής του ΚΚΕ, ωστόσο εμφανίστηκε μόνο ο πρώτος, ο οποίος υποστήριξε ότι όσα είπε εκείνο το απόγευμα στην κα Κανέλλη δεν ήταν υβριστικά, αλλά είχαν αμιγώς πολιτικό και νομικό χαρακτήρα.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη, σύμφωνα με περιγραφή της κας Κανέλλη, είχε τον ακόλουθο διάλογο με τον χρυσαυγίτη βουλευτή:

Γ.Λ. «Σε είδα σήμερα στη δίκη».
Λ.Κ. «Ναι ήμουν».
Γ.Λ. «Να δεις αν ξαναπάς, πώς θα φύγεις από εκεί μέσα».
Λ.Κ. «Με απειλείς;».
Γ.Λ. «Ναι, κι αν θέλεις κάνε μου μήνυση».

Ο βουλευτής της ΧΑ σε δηλώσεις του αργότερα υποστήριξε ότι είναι ψέμματα όσα περιέγραψε η καταγγέλουσα, σημειώνοντας ότι το μόνο που της είπε είναι «στο δικαστήριο θα δείτε τί θα πάθετε από νομικής απόψεως για όσα λέτε για μας».Σχόλια