Βουλή: Να συνεδριάσει νωρίτερα η Διάσκεψη των προέδρων ζητούν 12 μέλη της

Βουλή: Να συνεδριάσει νωρίτερα η Διάσκεψη των προέδρων ζητούν 12 μέλη της

Να διεξαχθεί νωρίτερα η συνεδρίαση της Διάσκεψης των προέδρων της Βουλής ζητούν 12 από τα 20 μέλη της Διάσκεψης των προέδρων της Βουλης με επιστολή τους στην πρόεδρο του Κοινοβουλίου Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Στόχος της πρωτοβουλιας αυτής είναι να συνεδριασουν ακόμη και σήμερα οι αρμόδιες επιτροπές προκειμένου να συζητήσουν το νομοσχέδιο με το κείμενο της συμφωνίας στην οποία κατέληξε η ελληνική κυβέρνηση με τους εταίρους.

Σημειώνεται ότι η κ. Κωνσταντοπούλου έχει ανακοινώσει ότι η Διάσκεψη θα συνεδριάσει στις 9.30 το βράδυ, προκειμένου να αποφασιστεί η επανέναρξη των εργασιών του κοινοβουλίου, οι οποίες είχαν διακοπεί λόγω θέρους.

Αυτός ο προγραμματισμός καθυστερεί τη διαδικασία έγκρισης του νομοσχεδίου, σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα που πρότεινε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας, με επιστολή του στην Πρόεδρο της Βουλής το μεσημέρι της Τρίτης, πρότεινε τη συνεδρίαση των αρμόδιων Επιτροπών σήμερα Τετάρτη και την ολοκλήρωση της διαδικασίας με τη συνεδρίαση της Ολομέλειας την Πέμπτη.Σχόλια