Βουτιά θανάτου για την παγκοσμίως μεγαλύτερη μορφή της ελεύθερης κατάδυσης, Ναταλία Μολχάνοβα

Βουτιά θανάτου για την παγκοσμίως μεγαλύτερη μορφή της ελεύθερης κατάδυσης, Ναταλία Μολχάνοβα

Nεκρή θεωρείται πλέον μια από τις παγκοσμίως μεγαλύτερες μορφές της ελεύθερης κατάδυσης, η ρωσίδα Natalia Molchanova μετά από από μια βουτιά που επιχείρησε στα εξαιρετικά επικίνδυνα νερά του νησιού Φορμεντέρα στη Μεσόγειο.

Η 53χρονη Molchanova που είχε καταφέρει να κατακτήσει 41 παγκόσμια ρεκόρ και μπορούσε να κρατήσει την αναπνοή της επί 9 ολόκληρα λεπτά, βρέθηκε την Κυριακή μαζί με φίλους στo μικρό αυτό νησάκι που ανήκει στο σύμπλεγμα των Βαλεαρίδων, όπου προσπάθησε να καταδυθεί σε βάθος 35 μέτρων χωρίς ωστόσο ποτέ να ανέβει ποτέ ξανά στην επιφάνεια.

Μόλις τον προηγούμενο Μάιο είχε καταφέρει να καταδυθεί σε βάθος 71 μέτρων στα νερά της Αιγύπτου.

2048

Αξίζει να σημειωθεί πως, εξ αρχής το τελευταίο εγχείρημα της Natalia Molchanova θεωρήθηκε ως ακραία επικίνδυνο λόγω των πολύ ισχυρών ρευμάτων που είναι σχεδόν μόνιμα στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή αλλά και των μεγάλων εναλλαγών στη θερμοκρασία των υδάτων, παράγοντες που μπορούν να «νικήσουν» και τον πλέον έμπειρο καταδύτη, κάτι που προφανώς συνέβη και στην περίπτωση της κορυφαίας αθλήτριας.

Έρευνες που επιχειρήθηκαν στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή για να βρεθεί το πτώμα της Natalia Molchanova απέβησαν άκαρπες και ήδη, τόσο οι Αρχές όσο και ο γιος της που βρίσκεται στο σημείο, δήλωσαν πως πλέον την θεωρούν νεκρή.

Molchanova_Natalia_1,_Danmark,_Aarhus,_5th_Individual_freediving_World_Championship,_2009

 Σχόλια