Βούτσης: Δε θα ψηφιστούν προληπτικά μέτρα

Βούτσης: Δε θα ψηφιστούν προληπτικά μέτρα

Ότι δε θα πραγματοποιηθεί ψήφιση προληπτικών μέτρων διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, σημειώνοντας ότι από τη Βουλή θα περάσει, όχι μόνο ο μηχανισμός αυτόματης διόρθωσης, αλλά και η διαχείριση του μηχανισμού.

«Έχουμε πει ότι σ’ αυτή τη Βουλή μέτρα συγκεκριμένα εκ προοιμίου, προληπτικά μέχρι το 2018, δεν πρόκειται να έρθουν για ψήφιση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης μιλώντας με δημοσιογράφους.

«Δεν πρόκειται να πούμε ότι μόνος του ο υπουργός Οικονομικών μπορεί να κάνει ό,τι θέλει», υπογράμμισε ακόμη, και επικαλούμενος το παράδειγμα του Γ. Παπακωνσταντίνου, με την εξουσιοδότηση που έλαβε το 2010 μετά την ψήφιση του πρώτου μνημονίου, είπε ότι «αυτό είναι αντισυνταγματικό».

Παράλληλα, η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής στη σημερινή της συνεδρίαση αποφάσισε την ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου το Σαββατοκύριακο.

Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία, καθώς διαφώνησε η αντιπολίτευση, με τη ΝΔ να εκτιμά ότι η διαδικασία γίνεται Σαββατοκύριακο προκειμένου να μην υπάρξουν κινητοποιήσεις και γενικευμένη συζήτηση.Σχόλια