Βούτσης: Η Αριστερά πρέπει να διαμορφώσει θέση απόλυτη, όχι “ολίγον έγκυος”

Βούτσης: Η Αριστερά πρέπει να διαμορφώσει θέση απόλυτη, όχι “ολίγον έγκυος”

“Η απλή αναλογική, έτσι όπως προβλέπεται στο νομοσχέδιο που κατεβάζει η κυβέρνηση, ικανοποιεί απολύτως την αξιακή και διαχρονική απαίτηση της Αριστεράς και όλων των αριστερών δυνάμεων» τονίζει ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, σε συνέντευξή του, στον ραδιοσταθμό «Στο κόκκινο».

Ο Νίκος Βούτσης, τόνισε σχετικά με τον εκλογικό νόμο πως: “Τα κόμματα του κεντρώου και αριστερού χώρου να αναλογιστούν την ευθύνη τους. Τώρα είναι υποχρεωμένη η Αριστερά, ακριβώς επειδή για πρώτη φορά ιστορικά έχει αυτόν τον αριθμό των βουλευτών, στη βάση και αυτού του τερατώδους μπόνους, να πάρει θέση και να διαμορφώσει θέση απόλυτη και όχι ολίγον έγκυος, καταλάβατε, ολίγον αναλογική.

Ήμουν πάρα πολύ σαφής σε αυτό, το γνωρίζετε εδώ και μήνες και νομίζω ότι είναι πολύ σωστό και περιμένω και από τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης, του ευρέως δημοκρατικού φάσματος και της δημοκρατικής παράδοσης, να αναλογιστούν και με βάση τον εαυτό τους, δηλαδή σε τι ποσοστά βρίσκονται τώρα, αλλά και κυρίως με ορίζοντα, βλέποντας τον ορίζοντα των άμεσων και μελλοντικών καταστάσεων, να αναλογιστούν την ευθύνη τους και τις θέσεις που κατά καιρούς έχουν πάρει. Και αναφέρομαι τώρα στο ΠΑΣΟΚ βεβαίως, αλλά και στα άλλα κόμματα, δηλαδή στο ΚΚΕ, στο ΠΟΤΑΜΙ, στην Ένωση Κεντρώων, σε όλον αυτόν τον χώρο, είτε τον ενδιάμεσο είτε της παραδοσιακής Αριστεράς.”Σχόλια