Βούτσης: Να κλείσει γρήγορα η αξιολόγηση

Βούτσης: Να κλείσει γρήγορα η αξιολόγηση

Την ανάγκη να κλείσει όσο το δυνατό γρηγορότερα η αξιολόγηση, επισήμανε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, με αφορμή την ειδική εκδήλωση στην Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών με θέμα «ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα, ιστορική αναδρομή, αναπτυξιακές δυνατότητες και προοπτικές».

«Όταν γίνονταν σοβαρές συζητήσεις για τον ΦΠΑ στα νησιά, από τους απέναντι πέρασε η απαίτηση, στα όρια της τιμωρίας και ίσως και της εκδικητικότητας, από την οποία ούτε ισοδύναμα δεν δέχονταν. Θέλανε εξαρχής να έρθει το νομοσχέδιο. Γύρω από αυτή την ιστορία, στους δύσκολους εκείνους καιρούς για τη χώρα, Ιούνιο- Ιούλιο που εμείς καιγόμασταν, υπήρχε αυτή η πίεση από την άλλη πλευρά», τόνισε ο κ. Βούτσης.

«Πρέπει να αποτινάξουμε αυτό το πλαίσιο της επιτήρησης το συντομότερο δυνατό, να υπάρξουν οι αξιολογήσεις τώρα. Είναι έτοιμος ο αναπτυξιακός, επενδυτικός νόμος. Εκεί πρέπει να μπουν οι διατάξεις αυτές για τα νησιά, ώστε το γρηγορότερο, μέσα στην επόμενη διετία, σε αυτή τη Βουλή, η χώρα να κλείσει αυτήν την πάρα πολύ επώδυνη διαδρομή. Διαφορετικά, θα βρισκόμαστε εδώ να τα λέμε να κάνουμε αναλύσεις και απογραφές αλλά δεν θα αφορούν τα νέα παιδιά.

Αν υπήρχε το στοιχείο προόδου στην ανθρωπότητα και ιδιαίτερα στην Ευρώπη, ήταν γιατί κάθε γενιά είχε ρεαλιστικά μεγαλύτερες προσδοκίες σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές. Είναι η πρώτη γενιά που ξεκίνησε με πολύ μικρότερες προσδοκίες, και ψαλιδισμένες» προσέθεσε ο κ. Βούτσης και τόνισε ότι έχουμε υποχρέωση «να εξασφαλίσουμε τους νέους μας για να μην φεύγουν και να μην πηγαίνουν φτηνό εργατικό, στη Μέρκελ και στους άλλους».

Τέλος, απευθυνόμενος προς όλα τα κόμματα ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Θα πρέπει να αντιληφθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας, ανεξάρτητα από ιδεολογικές προσεγγίσεις, όσο η χώρα δεν βγαίνει από το πλαίσιο της επιτήρησης και της δέσμευσης τέτοιων πολιτικών δεν υπάρχει μεγάλη προσδοκία και δυνατότητα για αναπτυξιακή πρωτοβουλία».Σχόλια