Βούτσης: Ο Σόιμπλε διεκδικεί ρόλο υπερυπουργού

Βούτσης: Ο Σόιμπλε διεκδικεί ρόλο υπερυπουργού

Ότι «δεν απαιτούσε ιδιαίτερη άδεια από τους δανειστές η έκτακτη παροχή της κυβέρνησης, η οποία είχε προβλεφθεί στον προϋπολογισμό», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 984.

Παράλληλα, αναφερόμενος στο αν θα πρέπει να γνωστοποιηθεί το περιεχόμενο της απαντητικής επιστολής του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, στους Θεσμούς, ανέφερε πως «ούτως ή άλλως, τέτοιες επιστολές συνήθως διαρρέουν από τις Βρυξέλλες», ενώ χαρακτήρισε ως αναμενόμενη την επανέναρξη του διαλόγου για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.

Ακόμη, ο κ. Βούτσης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει σύντομα, ενώ αναφορικά με τον ρόλο του ΔΝΤ είπε ότι θα μπορούσε να είναι συμβουλευτικός.

Για τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο κ. Βούτσης εκτίμησε πως διεκδικεί ρόλο υπερυπουργού και ο τρόπος που συμπεριφέρεται «δεν μπορεί από το να τυγχάνει απάντησης».

«Δεν είναι δυνατόν, άτυπα αλλά και τυπικά πλέον, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ να διεκδικεί ρόλο υπερυπουργού Οικονομικών και μάλιστα σε κρίσιμα πολιτικά ζητήματα, κάνοντας προβλέψεις και εκτιμήσεις, αλλά και δίνοντας τον χρησμό του -επιτρέψτε μου να πω- δημόσια, πριν από τη συνεδρίαση οποιουδήποτε οργάνου, θεσπισμένου ή λιγότερο θεσμικού, όπως το Eurogroup, προκειμένου να προκαλεί εντυπώσεις», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης.

Τέλος, ο πρόεδρος της Βουλής δήλωσε ακόμη πως η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία.Σχόλια