Βούτσης: Ο Τσακαλώτος έπρεπε να έχει στείλει εξαρχής τις διευκρινίσεις στους Θεσμούς

Βούτσης: Ο Τσακαλώτος έπρεπε να έχει στείλει εξαρχής τις διευκρινίσεις στους Θεσμούς

Συνέχεια στην κόντρα του με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, που εκδηλώθηκε χθες στην Ολομέλεια του κοινοβουλίου μεταξύ των δύο ανδρών, έδωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Μιλώντας σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Αμερικής, ο πρόεδρος της Βουλής, αρχικά χαρακτήρισε το επεισόδιο ως «διαδικαστικού τύπου αψιμαχία», λέγοντας ότι αν έδινε το λόγο στον υπουργό εκείνη τη στιγμή η συζήτηση θα διακοπτόταν για αρκετή ώρα, λόγω και των παρεμβάσεων που θα ακολουθούσαν από άλλους βουλευτές της αντιπολίτευσης και ενώ ο πρωθυπουργός ήταν έτοιμος να απαντήσει στον κ. Μητσοτάκη.

Ωστόσο, αν και ο κ. Βούτσης προσπάθησε να υποβαθμίσει το επεισόδιο στην αίθουσα της Ολομέλειας, αναφερόμενος στο περιεχόμενο της επιστολής Τσακαλώτου προς τους Θεσμούς, επεσήμανε ότι ο υπουργός από την αρχή έπρεπε να είχε δώσει τις απαραίτητες διευκρινίσεις, από τη στιγμή, μάλιστα, που στην επιστολή αναφερόταν σε καθυστερήσεις που οφείλονταν σε διαδικαστικά ζητήματα, όπως προεδρικά διατάγματα και νομοθετικές πρωτοβουλίες.

Πάντως, ο κ. Βούτσης έσπευσε να προσθέσει ότι δεν τίθεται θέμα για τις μεταξύ τους σχέσεις, ούτε θέμα κοινής γραμμής της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση.

Υπενθυμίζεται ότι εχθές προκλήθηκε καβγάς άνευ προηγουμένου ανάμεσα στον πρόεδρο της Βουλής και τον υπουργό Οικονομικών.

Η δημόσια αντιπαράθεση ξέσπασε μετά το τέλος της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, όταν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ζήτησε τον λόγο για να απαντήσει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης επί προσωπικού, ο οποίος νωρίτερα ζήτησε εξηγήσεις για την περίφημη επιστολή, με την οποία ο υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ότι δεν έχουν υλοποιηθεί τα 2/3 των δεσμεύσεων έναντι των πιστωτών, όμως ο πρόεδρος της Βουλής αρνήθηκε με άκομψο τρόπο.

Ο κ. Βούτσης είχε ήδη δώσει τον λόγο στον πρωθυπουργό και αρνήθηκε την παρέμβαση Τσακαλώτου.

«Όχι» ακούστηκε να φωνάζει ο κ. Τσακαλώτος.

«Το όχι, όχι σε μένα» του απάντησε αυστηρά ο πρόεδρος της Βουλής.

«Αυτά είναι απαράδεκτα» συνέχισε ο υπουργός Οικονομικών.

«Τα απαράδεκτα και άλλα τέτοια δεν θα τα λέτε εδώ. Εξηγηθήκαμε;» συνέχισε ο πρόεδρος της Βουλής, με τον κ. Τσίπρα να παρακολουθεί χαμογελώντας το επεισόδιο.Σχόλια