Βούτσης: Πρέπει να υπάρξουν βιώσιμα τηλεοπτικά κανάλια

Βούτσης: Πρέπει να υπάρξουν βιώσιμα τηλεοπτικά κανάλια

Ότι πρέπει να υπάρξουν βιώσιμα τηλεοπτικά κανάλια, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης αναφερόμενος στην τροπολογία με την οποία δίνεται στη Βουλή η αρμοδιότητα να ορίσει τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών.

«Μην παραπέμπετε στην αγορά το θέμα των αδειών. Όποιος υπεύθυνος πολιτικός το λέει, κάνει λάθος κατά το Σύνταγμα. Αυτό ισχύει για τον Τύπο, όχι για τις συχνότητες που είναι περιουσία του Δημοσίου», είπε απευθυνόμενος σε όσους προτείνουν να λύσει η αγορά το θέμα του αριθμού των καναλιών.

«Δε θα κάνουμε τεχνική συζήτηση. Προφανώς μας ενδιαφέρει να μη μείνει κανείς άνεργος και ταυτόχρονα να σταματήσει και η γαλέρα. Θα υπάρξουν δεκάδες θεματικά και περιφερειακά κανάλια. Η συζήτηση γίνεται για τα πανελλαδικά με πλήρες πρόγραμμα σε 24ωρη βάση και με νόρμες που θα πιστοποιούν την βιωσιμότητά τους. Οι τρεις εταιρείες της κινητής έδωσαν 180-200 εκατ. για τις άδειές τους και τα κανάλια 17,5 εκατ. για την DIGEA», τόνισε ο κ. Βούτσης.

Ο πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε και στο προσφυγικό, τονίζοντας πως «το παραμύθι περί ποσών που ήταν διαθέσιμα για την Ελλάδα και δεν τα έπαιρνε η κυβέρνηση, να μην επαναλαμβάνεται. Ήταν παραμύθι, το γνωρίζει και ο επίτροπος Αβραμόπουλος. Είναι 300 εκατ. ευρώ σε μία πενταετία για συγκεκριμένες δράσεις που αφορούσαν άλλο σχεδιασμό. Δε δόθηκε ευρώ ούτε για τα καράβια που μισθώσαμε, ούτε για τον Βοτανικό. Το γνωρίζουν και οι Βρυξέλλες. Απαιτούσαν άλλες δράσεις, όπως hotspots. Άρα ο προγραμματισμός που έγινε μετά το Νοέμβρη αφορά μέρος των 300 εκατ. Όταν η Ελλάδα έξυνε κυριολεκτικά τον πάτο το καλοκαίρι του 2015, πλήρωνε με ίδια έξοδα και δε δόθηκε ούτε ευρώ».Σχόλια