Βούτσης: Θα υπάρξουν αλλαγές στα πρόσωπα του ΕΣΡ

Βούτσης: Θα υπάρξουν αλλαγές στα πρόσωπα του ΕΣΡ

Στο μείζον θέμα που έχει προκύψει σχετικά με τη συγκρότηση του ΕΣΡ αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, προαναγγέλλοντας αλλαγές σε πρόσωπα και λέγοντας για τη στάση της ΝΔ ότι «είναι πρόσχημα εν αμηχανία τη στιγμή που δεν είχε υπάρξει ούτε μια διαφωνία για τα πρόσωπα».

Σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους ο κ. Βούτσης εξήγησε ότι ο ίδιος δεν θα έμπαινε στη διαδικασία να μιλήσει για το θέμα του ΕΣΡ, αν » η επίσημη διαρροή που έγινε από τη ΝΔ δεν εμπεριείχε ότι ήταν 7 Συριζαίοι στην 9μελη επιτροπή για το ΕΣΡ».

Όπως είπε, «στις τρεις συζητήσεις που είχαν γίνει, δεν είχε μπει ένσταση για τα πρόσωπα. Αν δει κανείς τα εννιά ονόματα, ήταν προτάσεις από τα τέσσερα κόμματα της αντιπολίτευσης και δεν υπήρχε συριζική προέλευση. Είναι πρόσχημα εν αμηχανία τη στιγμή που δεν είχε υπάρξει ούτε μια διαφωνία για τα πρόσωπα», είπε και έπειτα ανέφερε ότι με την επιστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη τις επόμενες μέρες θα γίνουν νέες προσπάθειες συνεννόησης.

Τέλος, ο κ. Βούτσης προανήγγειλε αλλαγές, λέγοντας: «μπορεί να υπάρξει πρόταση που να υπάρχει αξιόλογο ΕΣΡ που έχουν αποδείξει την ανεξαρτησία τους. Αυτό θα προκύψει από τις συζητήσεις που θα γίνουν, θα υπάρξουν αλλαγές».Σχόλια