Βραζιλία: Διάσωση 36χρονου που κρατείτο όμηρος από την οικογένειά του επί 20 χρόνια

Βραζιλία: Διάσωση 36χρονου που κρατείτο όμηρος από την οικογένειά του επί 20 χρόνια

Στη διάσωση ενός άνδρα, ο οποίος – σύμφωνα με γείτονές του – κρατείτο όμηρος για 20 ολόκληρα χρόνια από την οικογένειά του, προχώρησαν οι αρχές στη Βραζιλία.

Η υπόθεση ήρθε στο φως στο πλαίσιο άσχετης με τον άτυχο άνδρα επιχείρησης ενάντια στο εμπόριο ναρκωτικών στη νοτιοανατολική πόλη Γκουαρούλιος της Βραζιλίας.

Η αστυνομία σημείωσε ότι ο 36χρονος εντοπίστηκε υποσιτισμένος και δεν μπορούσε να μιλήσει ούτε να σταθεί όρθιος. Παράλληλα, μάρτυρας ανέφερε ότι η γενειάδα του, η οποία έφθανε μέχρι τη μέση του, ήταν καλυμμένη με περιττώματα.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες γειτόνων, κανείς δεν είχε δει τον άνδρα από τότε που ήταν έφηβος 16 ετών.

Όπως έγινε γνωστό πρόκειται για τον Αρμάντο Μπεζέρα Ντε Αντράντε, ο οποίος, πριν την «εξαφάνισή» του, ξυλοκοπείτο συχνά από τη μητριά του.

Μέσα στο δωμάτιο που εντοπίστηκε ο 36χρονος υπήρχαν μόνον ένα κρεβάτι και μία βρώμικη τουαλέτα, ενώ στους τοίχους υπήρχαν αλυσίδες.

Σημειώνεται, πάντως, ότι ο πατέρας του 36χρονου ισχυρίζεται ότι ο Αρμάντο επέστρεψε μόλις τον περασμένο μήνα και ζήτησε να μείνει στο σπίτι, καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν χρήστης ναρκωτικών.

Ωστόσο, η αστυνομία δε φαίνεται να αποδέχεται την παραπάνω εκδοχή.


Σχόλια