Βραζιλία: Δολοφονία δημοσιογράφου στον «αέρα» – Μαχόταν κατά της διαφθοράς & δεχόταν συχνά απειλές, αναφέρει φίλος του θύματος

Βραζιλία: Δολοφονία δημοσιογράφου στον «αέρα» – Μαχόταν κατά της διαφθοράς & δεχόταν συχνά απειλές, αναφέρει φίλος του θύματος

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας Βραζιλιάνος δημοσιογράφος, ο οποίος έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης από δύο αγνώστους, κατά τη διάρκεια της ραδιοφωνικής του εκπομπής.

Σύμφωνα με τα ξένα μέσα, οι δύο εκτελεστές αφού ακινητοποίησαν τον φρουρό στη ρεσεψιόν του κτιρίου, εισέβαλαν στο στούντιο όπου ο δημοσιογράφος, Γκλέιντσον Καρβάλιου, έκανε εκείνη την ώρα εκπομπή, και διέταξαν τον τεχνικό ήχου να κρυφτεί κάτω από το τραπέζι.

Πριν προλάβει να αντιδράσει με οποιονδήποτε τρόπο ο Καρβάλιου, οι δύο άγνωστοι οπλισμένοι άνδρες έστρεψαν τα όπλα τους πάνω του, και τον πυροβόλησαν τρεις φορές, μια στο κεφάλι και δύο στον θώρακα, και στη συνέχεια διέφυγαν με μία λευκή μοτοσικλέτα.

Το θύμα τους μεταφέρθηκε εσπευσμένα, στο νοσοκομείο, ωστόσο τα τραύματά του ήταν βαριά, και λίγη ώρα αργότερα εξέπνευσε.

dimosiografos vrazilia

Σημειώνεται ότι ο Γκλέιντσον Καρβάλιου, ήταν γνωστός για τη σφοδρή κριτική που ασκούσε σε διεφθαρμένους πολιτικούς της χώρας του.

Η επίθεση έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια μουσικού διαλείμματος της εκπομπής, και έτσι δεν έγινε γνωστή στους ακροατές του Καρβάλιου, παρά μόνο λίγα λεπτά αργότερα, όταν τους ανακοινώθηκε από έναν άλλον παρουσιαστή.

Σύμφωνα με έναν φίλο του θύματος, ο Καρβάλιου είχε δεχθεί πολλές απειλές στο παρελθόν λόγω των σχολίων που έκανε για το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα της χώρας του, ωστόσο δήλωνε ότι δε φοβόταν και ότι θα συνέχιζε να κάνει το καθήκον του και να μεταδίδει την αλήθεια, κάτι το οποίο, όπως όλα δείχνουν, πλήρωσε τελικά με τη ζωή του.Σχόλια