Βρετανία: 16 χρόνια φυλακή σε 34χρονο επιχειρηματία που εξανάγκασε νεαρή να τον παντρευτεί

Βρετανία: 16 χρόνια φυλακή σε 34χρονο επιχειρηματία που εξανάγκασε νεαρή να τον παντρευτεί

Ποινή φυλάκισης 16 ετών επεβλήθη από δικαστήριο της Ουαλίας σε έναν 34χρονο επιχειρηματία, επειδή ανάγκασε μια 25χρονη γυναίκα να τον παντρευτεί, παρά τη θέλησή της. Σημειώνεται ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται στη Βρετανία ο νόμος που ψηφίστηκε το 2014 και απαγορεύει τους εξαναγκαστικούς γάμους.

Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, ο επιχειρηματίας, τα στοιχεία του οποίου δε δόθηκαν στη δημοσιότητα, παραδέχτηκε επίσης την ενοχή του για βιασμό, διγαμία και ηδονοβλεψία.

«Από τον Μάρτιο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2014 βίασε και απείλησε επανειλημμένως το θύμα του και κατόπιν το ανάγκασε να τον παντρευτεί παρά τη θέλησή της», μολονότι ήταν ήδη παντρεμένος με μια άλλη γυναίκα, διευκρινίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Για να την υποχρεώσει να τον παντρευτεί, ο 34χρονος, που δηλώνει μουσουλμάνος, απείλησε την 25χρονη – επίσης μουσουλμάνα και πολύ πιστή – ότι θα έδινε στη δημοσιότητα βίντεο που την έδειχναν να κάνει ντους μετά την πρώτη φορά που την βίασε.

Όπως τόνισε μιλώντας για την υπόθεση ο δικαστής, Ντάνιελ Ουίλιαμς, ο κατηγορούμενος δεν έδειξε καμία μεταμέλεια ενώ απειλούσε και τη γυναίκα ότι θα σκότωνε τους γονείς της αν δε συμμορφωνόταν με τις επιθυμίες του. Ο εισαγγελέας Γιούαν Τζένκινς από την πλευρά του εξέφρασε την ελπίδα ότι η καταδίκη του επιχειρηματία «θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα ότι οι εξαναγκαστικοί γάμοι δε γίνονται ανεκτοί στη σύγχρονη Βρετανία».

Σημειώνεται ότι ο εξαναγκαστικός γάμος στη Βρετανία επισύρει ποινή κάθειρξης επτά ετών, ωστόσο η ποινή του 34χρονου ήταν μεγαλύτερη λόγω και των άλλων κατηγοριών που τον βάρυναν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της κρατικής υπηρεσίας της Βρετανίας για την καταπολέμηση των εξαναγκαστικών γάμων, πέρσι καταγράφηκαν 1.267 τέτοιες περιπτώσεις. Το 11% από αυτές αφορούσε σε ανήλικες κάτω των 16 ετών, ενώ οι δράστες και τα θύματα προέρχονταν από 80 διαφορετικές χώρες, ωστόσο το 38% ήταν από το Πακιστάν, 8% από την Ινδία και 7% από το Μπαγκλαντές.Σχόλια