Βρετανία: Μπροστά το Brexit με 3% σε δύο νέες δημοσκοπήσεις

Βρετανία: Μπροστά το Brexit με 3% σε δύο νέες δημοσκοπήσεις

Μπροστά με 3% βρίσκεται το Brexit έναντι της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με δύο νέες δημοσκοπήσεις, οι οποίες δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από την εταιρεία ICM, αιφνιδιάζοντας τους επενδυτές και οδηγώντας σε πτώση τη στερλίνα.

Αναλυτικότερα, τηλεφωνική δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Guardian έδειξε ότι το 45% των ψηφοφόρων τάσσεται υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ το 42% θα ψηφίσει υπέρ της παραμονής.

Μέχρι τώρα, οι τηλεφωνικές δημοσκοπήσεις έδιναν προβάδισμα στην παραμονή στην ΕΕ. Συγκεκριμένα, μια προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, στις 16 Μαΐου, έδειξε ότι η «παραμονή» προηγείτο της «εξόδου» με διαφορά οκτώ μονάδων.

Η ICM επισήμανε ότι η συγκεκριμένη δημοσκόπηση είναι η πρώτη τηλεφωνική που διεξάγει η εταιρεία και δίνει προβάδισμα στους υποστηρικτές του Brexit.

Σε άλλη δημοσκόπηση, που έγινε μέσω του διαδικτύου από την ίδια εταιρεία, το Brexit εμφανίζεται να προηγείται με 47%, έναντι 44% της παραμονής στην ΕΕ.

Μετά τη δημοσιοποίηση της δημοσκόπησης, η στερλίνα έπεσε αμέσως, χάνοντας περίπου ένα σεντ έναντι του δολαρίου.

Σημειώνεται ότι οι δύο δημοσκοπήσεις διενεργήθηκαν το τριήμερο 27-29 Μαΐου. Στην τηλεφωνική συμμετείχαν 1.004 ψηφοφόροι ηλικίας άνω των 18 ετών και στη διαδικτυακή 2.052.Σχόλια