Βρετανία: Ήθελε να δολοφονήσει τους πρίγκιπες Κάρολο & Ουίλιαμ για… τρίχες

Βρετανία: Ήθελε να δολοφονήσει τους πρίγκιπες Κάρολο & Ουίλιαμ για… τρίχες

Ένοχος για τον σχεδιασμό τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον του πρίγκιπα Καρόλου και του γιου του, Ουίλιαμ, κρίθηκε ο 37χρονος Βρετανός Μαρκ Κόλμπορν. Ο λόγος, όμως, που ο 37χρονος είχε «βάλει στο μάτι» τους δύο πρίγκιπες, είναι και το πιο αξιοσημείωτο κομμάτι της ιστορίας.

Όπως έγινε γνωστό, ο 37χρονος Βρετανός, υπέρμαχος της ανωτερότητας της λευκής φυλής, σχεδίαζε να δολοφονήσει τους πρίγκιπες Κάρολο και Ουίλιαμ προκειμένου να γίνει βασιλιάς μια μέρα ο κοκκινομάλλης πρίγκιπας Χάρι. Και ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι ο Κόλμπορν είναι και ο ίδιος κοκκινομάλλης, και ένιωθε περιθωριοποιημένος για αυτό!

Οι ένορκοι έκριναν ένοχο τον 37χρονο, ενώ ο δικαστής, Τζον Μπίβαν, είπε ότι η ποινή που θα επιβληθεί σε αυτόν τον «πολύ παράξενο άνθρωπο» για μια «πολύ παράξενη υπόθεση» θα ανακοινωθεί στις 3 Νοεμβρίου.

Σημειώνεται ότι ο Κόλμπορν, που επιμένει ότι είναι αθώος, συνελήφθη τον Ιούνιο του 2014 όταν ο ετεροθαλής αδελφός του κατήγγειλε ότι βρήκε στο σπίτι της οικογένειας στο Σαουθάμπτον χημικά προϊόντα και «ύποπτα» έγγραφα. Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο κατηγορούμενος έψαχνε στο Διαδίκτυο τρόπους για την κατασκευή αυτοσχέδιων βομβών, ενώ είχε αγοράσει χημικά, μάσκες για την προστασία του, καθώς και σύριγγες και πλαστικά γάντια.

Στο ημερολόγιό του ο 37χρονος έγραφε ότι ήθελε «να φυτέψει μια σφαίρα στο κεφάλι του Καρόλου», του πρωτότοκου γιου της βασίλισσας Ελισάβετ, που είναι πρώτος στη σειρά διαδοχής.

«Τον προστατεύουν, αλλά όχι υπερβολικά. Θα θυσίαζα τη ζωή μου για έναν πυροβολισμό. Σκοτώστε τον Κάρολο και τον Ουίλιαμ για να γίνει βασιλιάς ο Χάρι. Σκοτώστε τους τυράννους», έγραφε ξεχνώντας προφανώς ότι ο Ουίλιαμ την εποχή εκείνη είχε ήδη αποκτήσει ένα αγοράκι που προηγείται του Χάρι στη σειρά διαδοχής. Ακόμη, από τις 2 Μαΐου, ο Ουίλιαμ και η σύζυγός του Κέιτ έχουν και ένα κοριτσάκι, που επίσης προηγείται του Χάρι.

«Θέλω μαζικά αντίποινα, μια τρομοκρατική επίθεση που θα προσελκύσει την προσοχή στα βάσανά μας, όχι μόνο τα δικά μου αλλά και των αδελφών μου σε όλον τον κόσμο. Θέλω ο κόσμος να παρακολουθήσει τη μεταμόρφωσή μου, αυτήν ενός εκπροσώπου της φτωχής κοινότητας των κοκκινομάλληδων που συνεχώς την υποτιμούν, σε έναν στρατιωτικό τρομοκράτη», είχε γράψει στις σημειώσεις του ο Κόλμπορν.Σχόλια