Βρετανία: Νεκρή θεωρείται μία από τις μαθήτριες που εντάχθηκαν στην ISIS

Βρετανία: Νεκρή θεωρείται μία από τις μαθήτριες που εντάχθηκαν στην ISIS

Μία από τις ανήλικες μαθήτριες που το έσκασαν το 2015 από τη Βρετανία για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος θεωρείται ότι σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή στη Συρία, ενώ σκόπευε να το εγκαταλείψει τη Συρία.

Η Καντίζα Σουλτάνα εγκατέλειψε το σπίτι της στο ανατολικό Λονδίνο τον Φεβρουάριο του 2015, μαζί με δυο φίλες της, την Σαμίμα Μπεγκούμε και την Αμίρα Αμπάσε.

Θεωρείται ότι σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή στο προπύργιο των τζιχαντιστών, Ράκκα, τον Μάιο του 2016, μεταδίδει το δίκτυο ITV News.

Η αδελφή της είπε σε ανακοίνωσή της: «Το περιμέναμε κατά κάποιο τρόπο. Τουλάχιστον ξέρουμε ότι βρίσκεται σε ένα καλύτερο μέρος».

Ο δικηγόρος της οικογένειας επιβεβαίωσε στην εφημερίδα The Guardian ότι η οικογένεια θεωρεί ότι η Καντίζα σκοτώθηκε, ωστόσο ο θάνατός της δεν έχει επιβεβαιωθεί από το Φόρεϊν Όφις.

Επικαλούμενο την οικογένειά της και κατοίκους της Ράκκα, το ITV ανέφερε ότι η κοπέλα ήταν απογοητευμένη από τη ζωή της στη Συρία και σχεδίαζε να μεταβεί αρχικά στα σύνορα και στη συνέχεια να βρει τρόπο να περάσει στην Βρετανία.

 

Διαβάστε επίσης:

Συνελήφθη υψηλόβαθμο στέλεχος του ISIS στη ΓερμανίαΣχόλια