Βρετανία: Προηγείται το Brexit κατά μία μονάδα – Τελευταία δημοσκόπηση

Βρετανία: Προηγείται το Brexit κατά μία μονάδα – Τελευταία δημοσκόπηση

Η μεγάλη μέρα για την Μ. Βρετανία φτάνει σε λίγες ώρες. Η μάχη κορυφώνεται η παραμονή ή η έξοδος της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση έφτασε.

Στη τελευταία δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα, δείχνει το Brexit να προηγείται κατά μία μονάδα.

Αναλυτικά, στην έρευνα της εταιρείας Opinium, η άποψη υπέρ της εξόδου της Μ. Βρετανίας από την Ε.Ε συγκεντρώνει το 45%, έναντι 44% που τάσσονται υπέρ της παραμονής.

Η προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, που έγινε την Κυριακή, έδειχνε την απόλυτη ισοπαλία, με τις δύο πλευρές να συγκεντρώνουν ακριβώς το ίδιο ποσοστό, από 44%.

Δημοσκόπηση TNS: 

Το προβάδισμα για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε, επί της εκστρατείας υπέρ της παραμονής της σε αυτή, μειώθηκε στις δύο εκατοστιαίες μονάδες από τις επτά στις οποίες βρισκόταν την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας TNS που δημοσιεύθηκε σήμερα, παραμονή του κρίσιμου δημοψηφίσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Με τα στοιχεία της έρευνας της TNS, το 43% του δείγματος απάντησε ότι θα ψηφίσει υπέρ της αποχώρησης, ενώ το 41% υπέρ της παραμονής. Ένα 16% του δείγματος δήλωσε αναποφάσιστο ή και ότι μπορεί να μην ψηφίσει.
Η δημοσκόπηση αυτή έγινε με τη μέθοδο των συνεντεύξεων μέσω Διαδικτύου σε δείγμα 2.320 ενηλίκων από τις 16 ως της 22 Ιουνίου.

Ο Λουκ Τέιλορ, επικεφαλής της διεύθυνσης κοινωνικών και πολιτικών ερευνών της TNS, επισήμανε ότι «πρέπει να σημειωθεί πως στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκοτίας και στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία του Κεμπέκ το 1995 είχε υπάρξει μια καθυστερημένη μεταστροφή του status quo και το ίδιο θα καταγραφεί εδώ».

«Σαφώς, με μια κούρσα τόσο αμφίρροπη όσο αυτή, το επίπεδο της συμμετοχής μεταξύ των διαφόρων δημογραφικών κατηγοριών θα είναι κρίσιμο» και «θα ορίσει το αποτέλεσμα».

Ωστόσο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «WhatUKthinks» που εξετάζει συνολικά τις δημοσκοπήσεις που διενεργούνται και δημοσιεύονται, λίγες ώρες πριν από την έναρξη της κρίσιμης ψηφοφορίας, μία ποσοστιαία μονάδα χωρίζει την πρόθεση ψήφου στα δύο στρατόπεδα, με αυτούς που επιθυμούν την παραμονή της Βρετανίας στην Ε.Ε να συγκεντρώνουν το 51%, ενώ αυτούς που στηρίζουν την έξοδο της χώρας τους να συγκεντρώνουν το 49%.

pollsaverage

Διαβάστε επίσης:

Τραμπ: Τείνω προς το Brexit, αλλά δεν ξέρω τι ακριβώς διακυβεύεταιΣχόλια