Βρετανία: Συγκρούστηκαν τρενάκια σε rollercoaster μεγάλου λούνα παρκ – 4 σοβαρά τραυματισμένοι

Βρετανία: Συγκρούστηκαν τρενάκια σε rollercoaster μεγάλου λούνα παρκ – 4 σοβαρά τραυματισμένοι

Δεκαέξι άτομα τραυματίστηκαν, τέσσερα εκ των οποίων σοβαρά, όταν συγκρούστηκαν δύο τρενάκια σε μια διαδρομή, σε ένα από τα μεγαλύτερα λούνα παρκ της Βρετανίας, το Alton Towers, σύμφωνα με τα μέλη σωστικών συνεργείων.

Αναλυτικότερα, και σύμφωνα με εκπρόσωπο της υπηρεσίας ασθενοφόρων στα δυτικά Μίντλαντς, «Υπάρχουν 16 τραυματίες που επέβαιναν στο ‘’Smiler’’, τέσσερις εκ των οποίων έχουν τραυματιστεί σοβαρά. Το προσωπικό των ασθενοφόρων και γιατροί εργάζονται ταχύτατα, σε συνεργασία με το προσωπικό του πάρκου για να αποκτήσουν πρόσβαση στους σοβαρά τραυματίες», πρόσθεσε.

Μετά το ατύχημα στο σημείο έφτασε ελικόπτερο – ασθενοφόρο προκειμένου να μεταφέρει άμεσα τους βαριά τραυματισμένους στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία που διευθύνει το λούνα παρκ, η Merlin Entertainments Ltd στο Σταφορντσάιρ, πρόκειται να προβεί σε πλήρη έρευνα για το περιστατικό.

Σημειώνεται ότι η διαδρομή «Smiler», η πιο νέα στο λούνα παρκ, η οποία εγκαινιάστηκε το Μάιο του 2013, είναι η πρώτη στον κόσμο με 14 κυκλικές περιστροφές, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του πάρκου. Τα τρενάκια μπορούν να φτάσουν έως και τα 85 χλμ. την ώρα.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες η σύγκρουση συνέβη στο χαμηλότερη σημείο της διαδρομής.Σχόλια