Βρετανία: Σκότωσε με κλεμμένο φορτηγό τον αστυνομικό που το έκανε σήμα να σταματήσει (φωτό)

Βρετανία: Σκότωσε με κλεμμένο φορτηγό τον αστυνομικό που το έκανε σήμα να σταματήσει (φωτό)

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η Αστυνομία της πόλης Scotland Yard προκειμένου να εντοπίσει τον οδηγό ενός φορτηγού ο οποίος, τα ξημερώματα της Δευτέρας έριξε σκόπιμα το όχημα επάνω σε αστυνομικό με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει.

Το περίεργο περιστατικό συνέβη νωρίς το πρωί της Δευτέρας όταν άγνωστος που οδηγούσε κόκκινο φορτηγάκι Mitshubishi, αντί να σταματήσει σε σήμα που του έκανε ο άτυχος αξιωματικός που μαζί με ακόμη ένα συνάδελφό του πραγματοποιούσαν ελέγχους σε διερχόμενα οχήματα, ανέπτυξε ταχύτητα, έπεσε στο κεντρικό διάζωμα με αποτέλεσμα να σκοτώσει τον έναν από αυτούς και στη συνέχεια ανέπτυξε ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα και εξαφανίστηκε.

The scene in Wallasey, Merseyside, after a policeman was mown down and killed by a stolen car. PRESS ASSOCIATION Photo. Picture date: Monday October 5, 2015. The officer was standing on a central reservation when the stolen Mitsubishi car, being pursued by police following a burglary, mounted the kerb and hit him at speed before driving off, Merseyside Police said. See PA story POLICE Car. Photo credit should read: Billy Griffiths/PA Wire
Wallasey, Merseyside: Η σκηνή που δολοφονήθηκε ο αστυνομικός από τον οδηγό του κλεμμένου οχήματος.

Λίγη ώρα αργότερα το φορτηγάκι εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο σε σχετικά κοντινή απόσταση και όπως προέκυψε είχε κλαπεί λίγες ώρες νωρίτερα από τη συνοικία της ίδιας πόλης, Birkenhead.

Ασθενοφόρο που κατέφθασε στο σημείο επιχείρησε να κρατήσει στη ζωή τον βαριά τραυματισμένο αστυνομικό χορηγώντας του καρδιοτονωτικά, ωστόσο αυτό στάθηκε αδύνατον και λίγα λεπτά αργότερα εξέπνευσε στο σημείο.

Οι Αρχές προσπαθούν να οδηγηθούν στην ταυτότητα του δράστη από τις κάμερες της Τροχαίας που υπάρχουν σε όλους τους κεντρικούς δρόμους των βρετανικών πόλεων.Σχόλια