Βρυξέλλες: Από 40 διαφορετικές χώρες τα θύματα & οι τραυματίες των επιθέσεων – Θα πάρει χρόνο η αναγνώριση

Βρυξέλλες: Από 40 διαφορετικές χώρες τα θύματα & οι τραυματίες των επιθέσεων – Θα πάρει χρόνο η αναγνώριση

Με το δύσκολο έργο του προσδιορισμού της ταυτότητας των θυμάτων και του οριστικού απολογισμού των χθεσινών επιθέσεων στις Βρυξέλλες, την ευθύνη των οποίων ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, ασχολούνται οι βελγικές αρχές.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, τα θύματα προέρχονται από 40 διαφορετικές χώρες.

«Δεν έχουμε οριστικό απολογισμό, αυτός παραμένει κατ’ εκτίμηση: περίπου τριάντα θάνατοι και 250 τραυματίες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του κέντρου διαχείρισης κρίσεων που συστάθηκε μετά τις επιθέσεις.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής, μόνο δύο πρόσωπα εκ των νεκρών έχουν ταυτοποιηθεί επίσημα. Πρόκειται για μια Μαροκινή και μια Περουβιανή.

Την ίδια ώρα, μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται και πολλοί πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, μεταξύ των οποίων τρεις μορμόνοι ιεραπόστολοι και ένας υπάλληλος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Οκτώ Γάλλοι έχουν επίσης τραυματιστεί, από τους οποίους οι τρεις σοβαρά, σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό του υπουργείου Εξωτερικών.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον Πορτογάλο υφυπουργό πορτογαλικών κοινοτήτων Ζοζέ Λουίς Καρνέιρο, τουλάχιστον 21 από τους τραυματίες έχουν την πορτογαλική υπηκοότητα.

Το Λονδίνο έκανε λόγο για τέσσερις Βρετανούς τραυματίες, ενώ ένας πέμπτος, ο Ντέιβιντ Ντίξον, φέρεται ως αγνοούμενος. Η οικογένειά του δήλωσε στο BBC ότι δεν έχει νέα του από χθες το πρωί.

Τέλος, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, πολλοί υπάλληλοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχουν επίσης τραυματιστεί.Σχόλια