Βρυξέλλες: Μπέρδεμα που έγινε με την εταιρεία ταξί, ανάγκασε τους καμικάζι να αφήσουν πίσω τους μια μεγάλη βόμβα

Βρυξέλλες: Μπέρδεμα που έγινε με την εταιρεία ταξί, ανάγκασε τους καμικάζι να αφήσουν πίσω τους μια μεγάλη βόμβα

Για ένα μπέρδεμα με το ταξί που είχαν καλέσει οι βομβιστές αυτοκτονίας των Βρυξελλών για να τους μεταφέρει, και το οποίο ενδέχεται να απέτρεψε μια ακόμη μεγαλύτερη τραγωδία στο Βέλγιο, κάνει λόγο η εφημερίδα Derniere Heure.

Αναλυτικότερα, η DH, επικαλούμενη πηγές που δεν κατονομάζει, σημειώνει ότι ο Ιμπραχίμ Ελ Μπακραουί και οι δύο άλλοι ύποπτοι για την επίθεση στο Ζαβεντέμ είχαν ζητήσει ένα μίνι βαν για να μεταφέρει τους ίδιους και τις αποσκευές τους στο αεροδρόμιο από ένα διαμέρισμα στα βόρεια προάστια της βελγικής πρωτεύουσας.

Ωστόσο, όταν έφτασε το ταξί, διαπίστωσαν ότι ήταν σεντάν και το πορτ-μπαγκάζ του δεν χωρούσε τις τέσσερις βαριές βαλίτσες τους. Έτσι, άφησαν μία πίσω τους.

Τελικά, οι δύο άνδρες ανατινάχθηκαν στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου, ενώ ο τρίτος διέφυγε, αφήνοντας τον σάκο με τον μεγαλύτερο εκρηκτικό μηχανισμό, που αργότερα εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη από τις υπηρεσίες ασφαλείας.

Ο οδηγός του ταξί αναγνώρισε τους πελάτες του από τη φωτογραφία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές το απόγευμα της Τρίτης και επικοινώνησε με την αστυνομία.

Ακολούθησε έρευνα στο διαμέρισμα απ’ όπου τους είχε παραλάβει, στο προάστιο Σάερμπεκ των Βρυξελλών, όπου οι αστυνομικοί βρήκαν μια μεγάλη βόμβα με καρφιά και την εξουδετέρωσαν.

Μέχρι στιγμής οι αστυνομικές αρχές δεν έχουν σχολιάσει το σχετικό δημοσίευμα.Σχόλια