Βρυξέλλες: Μέχρι την Τετάρτη θα πρέπει η Ελλάδα να έχει ολοκληρώσει την εφαρμογή των προαπαιτούμενων

Βρυξέλλες: Μέχρι την Τετάρτη θα πρέπει η Ελλάδα να έχει ολοκληρώσει την εφαρμογή των προαπαιτούμενων

Αισιόδοξος αναφορικά με την εκπλήρωση των προαπαιτούμενων από την Ελλάδα μέχρι την Τετάρτη, γεγονός που θα επιτρέψει την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ στο Eurogroup του Λουξεμβούργου στις 10 Οκτωβρίου, εμφανίστηκε σήμερα στις Βρυξέλλες, ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης, με ενεργό ρόλο στις συζητήσεις.

«Έχουν απομείνει δύο προαπαιτούμενα που έχουν σχέση με τους τομείς της ενέργειας και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, τα οποία η ελληνική κυβέρνηση μας διαβεβαίωσε ότι θα εκπληρώσει μέχρι την Τετάρτη», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι στη συνέχεια οι θεσμοί θα υποβάλουν έκθεση με την οποία επιβεβαιώνουν ότι τηρήθηκαν όλες οι υποχρεώσεις της Ελλάδας.

Η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης αναμένεται να γίνει στις 10 Οκτωβρίου, όπου αρχικά το πρωί θα συνεδριάσει η Ομάδα Εργασίας (EWG) του Εurogroup για να εγκρίνει την έκθεση των θεσμών και την εκταμίευση της δόσης, αποφάσεις που το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα επικυρωθούν και πολιτικά από τους υπουργούς. Η δεύτερη αξιολόγηση, εάν όλα τα παραπάνω προχωρήσουν κανονικά, θα ξεκινήσει αμέσως μετά το Εurogroup.

Τέλος, η ίδια πηγή σημείωσε ότι η συζήτηση για το χρέος θα ξεκινήσει σε πολιτικό επίπεδο μετά τη δεύτερη αξιολόγηση, ωστόσο σε τεχνικό, όπως είπε, έχει ήδη ξεκινήσει.

Σχόλια