Ξανά ανοιχτά τα σύνορα Βενεζουέλας-Κολομβίας

Ξανά ανοιχτά τα σύνορα Βενεζουέλας-Κολομβίας

Για δεύτερη φορά αυτόν τον μήνα, άνοιξαν τα σύνορα μεταξύ Βενεζουέλας και Κολομβίας προκειμένου χιλιάδες Βενεζουελανοί να περάσουν στη γειτονική χώρα και να προμηθευτούν είδη πρώτης ανάγκης που βρίσκονται σε έλλειψη στη χώρα τους.

Σύμφωνα με δηλώσεις που πραγματοποιήσαν αξιωματούχοι της Βενεζουέλας, τις οποίες επικαλούνται διεθνή μέσα ενημέρωσης, όπως την προηγούμενη έτσι και αυτή την εβδομάδα τουλάχιστον 35.000 πολίτες πέρασαν τα σύνορα αναζητώντας τα αναγκαία όπως τρόφιμα, φάρμακα και άλλα βασικά αγαθά, όπως ζάχαρη, λάδι, χαρτί υγείας.

βενεζουελα

Αυτήν τη φορά, μάλιστα, δεν σημειώθηκαν επεισόδια καθώς ο τρόπος που πέρασαν από τη Βενεζουέλα στην Κολομβία οι χιλιάδες άνθρωποι έγινε με μεθοδικό τρόπο.

Υπενθυμίζεται ότι η Βενεζουέλα από το 2010, όταν κατέρρευσαν οι τιμές του πετρελαίου, και σε συνδυασμό με την οικονομική πολιτική του προέδρου Nicolas Maduro, βρίσκεται σε δεινή κατάσταση, ενώ πολλές φορές το τελευταίο διάστημα εικόνες εξαθλιωμένων ανθρώπων που δίνουν μάχη για λίγο φαγητό έκαναν τον γύρο του κόσμου.

 

Διαβάστε επίσης: Βενεζουέλα: 400 συλλήψεις μετά τις ταραχές και το πλιάτσικο σε τρόφιμα (Vid)Σχόλια