Ξαναπαντρεύτηκε, αλλά συνέχιζε να παίρνει τη σύνταξη του μακαρίτη, επί 26 χρόνια!

Ξαναπαντρεύτηκε, αλλά συνέχιζε να παίρνει τη σύνταξη του μακαρίτη, επί 26 χρόνια!

Τη σύνταξη χηρείας λόγω θανάτου του συζύγου της το 1987 συνέχισε να λαμβάνει παράνομα επί 26 χρόνια μια 67χρονη, η οποία συνελήφθη σήμερα από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.

Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη κατ’ εξακολούθηση και παράβαση της νομοθεσίας για την πρόληψη και την καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Σύμφωνα με την έρευνα των αρχών, η 67χρονη λάμβανε σύνταξη χηρείας από το 1987 η οποία πιστώνονταν σε τραπεζικό λογαριασμό, λόγω του θανάτου του συζύγου της, ο οποίος ήταν ασφαλισμένος στο Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε-Ε.Τ.Α.Α.

Ωστόσο, η συλληφθείς παντρεύτηκε εκ νέου το 1989, και προκειμένου να μη διακοπεί η καταβολή της σύνταξης λόγω του γάμου της, δεν τον δήλωσε, ως όφειλε, ούτε στο Ληξιαρχείο του δήμου Αθηναίων, ούτε και στο ταμείο.

Στην κατοχή της 67χρονης βρέθηκε και κατασχέθηκε η κάρτα αναλήψεων της τράπεζας, η οποία ήταν συνδεδεμένη με τον τραπεζικό λογαριασμό που πιστωνόταν η σύνταξη χηρείας, και με την οποία την 28/05/2015 πραγματοποίησε ανάληψη ποσού, που πιστώθηκε για τη σύνταξη μηνός Ιουνίου.

Σημειώνεται ότι το χρηματικό ποσό, που ζημίωσε το ταμείο Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε-Ε.Τ.Α.Α, από το 1989 έως και σήμερα, ανέρχεται σε τουλάχιστον 200.000 ευρώ.

Η συλληφθείσα με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.Σχόλια