Ξανθός: Τα 2 δισ. της επόμενης δόσης θα πάνε στην Υγεία

Ξανθός: Τα 2 δισ. της επόμενης δόσης θα πάνε στην Υγεία

Ο  υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός σε δηλώσεις του στο MEGA διευκρίνισε πως τα 2δις της επόμενης δόσης που αναμένεται να λάβει η Ελλάδα από τους δανειστές, πρόκειται να τοποθετηθούν στον χώρο της υγείας.

Επιπλέον , ο κ. Ξάνθος τόνισε ότι δεν υπάρχει θέμα επιστροφής των 5 ευρώ στο νοσοκομεία, ενώ προανήγγειλε ότι θα αρθεί το 1 ευρώ στη συνταγή και θα μειωθεί η συμμετοχή των ασφαλισμένων στα φάρμακα.

Σε ότι αφορά την διαθεσιμότητα φαρμάκων στα σουπερ μάρκετ είπε ότι πρέπει να υπάρχουν σαφείς περιορισμοί για την δημιουργία φαρμακείων μέσα σε αυτά και παράλληλα, έθιξε το θέμα των μεταναστών, δηλώνοντας :«Το ζήτημα των μεταναστών είναι μια επιπλέον πρόκληση καθώς έχει αυξηθεί σε μη διαχειρήσιμο βαθμό η εισροή των προσφύγων. Μάλιστα αλλάζει και το προφίλ των ανθρώπων που έρχονται στη χώρα μας, οι περισσότεροι είναι γέροντες και παιδιά».

«Γίνεται μεγάλη προσπάθεια από εθελοντές και μη κυβερνητικές οργανώσεις που προσπαθούν να συνδράμουν. Θα πρέπει να υπάρξει άμεσα ενίσχυση των δομών φιλοξενίας και να γίνουν επιπλέον συμβάσεις με μπλοκάκι, προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.Σχόλια