Ξεκάθαρο «όχι» Δραγασάκη στην πρόταση Μεϊμαράκη για την πρωθυπουργία – «Μη με εμπλέκεις σε ρόλους που δεν μπορώ να αποδεχτώ»

Ξεκάθαρο «όχι» Δραγασάκη στην πρόταση Μεϊμαράκη για την πρωθυπουργία – «Μη με εμπλέκεις σε ρόλους που δεν μπορώ να αποδεχτώ»

Αρνητική ήταν η απάντηση του Γιάννη Δραγασάκη, στην πρόταση του προέδρου της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, να αναλάβει πρωθυπουργός κυβέρνησης εθνικής ενότητας, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έλαβε η Νέα Δημοκρατία.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Δραγασάκης απέρριψε κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο να αναλάβει την πρωθυπουργία μιας νέας κυβέρνησης με την παρούσα Βουλή, αποδίδοντας την όλη πρόταση στην προσπάθεια της ΝΔ να εξυπηρετήσει «κάποιους στόχους τακτικής».

Συγκεκριμένα, ο κ. Δραγασάκης αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΝΔ για την πρότασή του, κατέστησε σαφές πως δε θέλει να εμπλέκεται το όνομά του «σε ρόλους και σχέδια που και ο ίδιος πολύ καλά γνωρίζει ότι δε θα μπορούσα ποτέ να αποδεχτώ».

Η σχετική ανάρτηση του κ. Δραγασάκη:

face

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, επίθεση στον κ. Μεϊμαράκη είχε εξαπολύσει η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, η οποία δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «Ο κ. Μεϊμαράκης έχει δικαίωμα υπηρετώντας μικροκομματικές σκοπιμότητες να φτάνει μέχρι τη γελοιότητα. Δεν έχει κανένα δικαίωμα να γελοιοποιεί τους θεσμούς».

Την κίνηση Μεϊμαράκη επέκριναν νωρίτερα και κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, σχολιάζοντας δηκτικά πως ο πρόεδρος της ΝΔ «φτιάχνει φανταστικά κυβερνητικά σενάρια όπου εμπλέκει και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ».Σχόλια